RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

3. divisjonsspillere dopingtatt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tre spillere på Sørøy Glimts lag i 3. divisjon i Finnmark har avlagt positiv dopingprøve.

- De har testet positivt på anabole steroider, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund til TV 2 Nettavisen. Han sier at dopingmisbruket ikke er gjort i forbindelse med utøving av fotball.

Alle tre har erkjent bruken av doping, og saken vil nå bli sendt til domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Trist
- Det er trist at vi har fått en dopingsak i norsk fotball, selv om det trolig ikke er forsøk på å forbedre prestasjonene på fotballbanen som har vært motivet. At ingen av de som er tatt har vært spesielt aktive i fotballen denne sesongen, tyder på at det er andre grunner til dopingbruken.

- Det finnes imidlertid ingen unnskyldninger for bruk av doping, og jeg er glad for at antidopingarbeidet fungerer, og at de som bruker ulovlige preparater blir tatt, sier NFFs generalsekretær Karen Espelund i en pressemelding.

Få ganger
NFF har gjennomgått kamprapportene for Sørøy Glimt i årets sesong. To av de tre dopingtatte spillerne har kun vært på dommerkortet et fåtall ganger, helt i begynnelsen av sesongen, og Sørøy Glimt har ikke vunnet noen kamper med den tredje spilleren, etter at prøvene ble tatt.

Det er derfor ingen ting som tyder på at dopingbruken har påvirket resultatene i serien, heter det i pressemeldingen fra NFF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere