RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

«300 kilometer med stress for 300 meters spurt»

Sist oppdatert:
Det er ikke alle som er like glad i Milano-Sanremo.

NICE/OSLO (procycling.no): Under sin aktive karriere var Bobby Julich kjent som en sterk etapperytter.

At et ritt som Milano-Sanremo ikke passet amerikaneren er derfor ikke spesielt overraskende.

- Jeg likte aldri Milano-Sanremo som rytter. Jeg syntes det var 300 kilometer med stress for 300 meters sprint.

- Jeg var nummer to over Poggio, men ble slukt foran sprinten og endte opp på 50.-plass, eller noe sånt. Det er et ritt som gjør deg dødssliten i musklene rundt nakken og skuldre, fordi du sitter og holder så hardt i styret hele dagen. Det var absolutt ikke min «cup of tea», innrømmer amerikaneren overfor procycling.no.

Store forhåpninger
I disse dager er Julich kjent som en av «coachene» i Team Sky. Blant rytterne han har ansvar for i det britiske storlaget finner vi Lars Petter Nordhaug.

Som en del av Team Sky kan han fort få langt mer positive erfaringer fra den italienske klassikeren enn han hadde som rytter.

- Vi går dit med høye forhåpninger. Vi har både skader og sykdom, så vi har kanskje ikke drømmeoppstillingen vår. Men slik er sykkelsporten. Det er organisert kaos. Ryttere kommer til å bli syke og skade seg, men man gjør det beste ut av det og håper vi kan vinne.

Dømmescenario
Team Skys plan A heter Mark Cavendish, men skulle den planen gå i vasken har de en norsk wonderboy som kan overta kapteinsrollen.

- Cav er verdensmester, og å vinne Sanremo med trøya på seg, er et stort mål for ham. Jeg blir overrasket om vi ikke er der i finalen med enten Edvald eller Mark.

- Eller begge?

- Det vil være drømmesenarioet. At begge kommer seg over Cipressa, at de kontrollerer det på Poggio og at Edvald kjører et så godt opptrekk for Cav at han får en god plassering selv også. Vi så under Tirreno at de jobber godt sammen. Det håper vi å utnytte, avslutter Julich.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere