RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Matchhelt på luselønn

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømsgodsets cupfinalehelt har ikke engang hel stilling i klubben, og måtte flytte hjem til mor.

FOLLO-STRØMSGODSET 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han var et av Norges største fotballtalenter, og fikk sin debut for Stabæk allerede som 16-åring. Men det var trangt på topp hos bæringene, og det ble begrenset med spilletid under Janne Jönsson.

- Kasta ut av Stabæk
Etter 2008-sesongen sto han på bar bakke, og der har han stått siden. Ola Kamara, halvt norsk, halvt sierraleonsk, fikk fyken fra Stabæk («jeg ble kasta ut, jeg hadde ikke fått beskjed om at de ikke ville ha med meg videre, og ingen hadde fått anledning til å se på meg»), og det hastet med å finne ny arbeidsgiver.

Et prøvespill i italienske Reggina slo ikke til («jeg reiser aldri tilbake, for en måte å behandle prøvespillere på!»), ei heller ble det noen kontrakt etter besøket i Sandefjord. Helt på tampen kom Strømsgodset inn, og sikret seg unggutten like før overgangsvinduet stengte våren 2009.

For knapper og glansbilder, lurer du?

Feil. Langt mindre.

Flyttet hjem til mor
Ola Kamara fikk en seksti prosents stilling, og en årslønn på 165.000 kroner. Og, selv om 21-åringen ikke liker å snakke så mye om det, innrømmer han at inntektene ikke akkurat er noe å juble over.

- Jeg kan ikke leve av det, ei heller bo alene.

- Først bodde jeg sammen med en kompis, men han måtte flytte. Nå bor jeg sammen med moren min på Bislett, sier Kamara til Nettavisen.

Han har måttet ofre mye for å kunne fortsette å være fotballspiller. Inkludert sparepengene.

- De har forsvunnet, men det er dette jeg vil holde på med. Jeg hadde blitt litt stor på det i Stabæk, og trodde jeg var bedre enn det jeg var.

- Og selv om jeg bare har en seksti prosents stilling, trener og spiller jeg selvsagt som om jeg var en spiller på fulltidskontrakt. Jeg er fortsatt ikke på det nivået jeg ønsker å være, men jeg nærmer meg.

Det merkes.

Godsets toppscorer
I serien har det blitt 13 starter i år, og syv scoringer i toppdivisjonen er beholdningen – det samme som en ikke ukjent Marcus Pedersen fikk. I cupfinalen slet Godset den første halvtimen, men da Kamara elegant headet inn ledermålet var det liten tvil om hvor seieren ville ende. Glenn Andersen økte til 2-0 like før pausen, og andreomgangen var en ren transportetappe for drammenserne, som nå kan glede seg over velfortjent deltakelse i Europa League neste sesong.

Om det blir med Ola Kamara på laget, er likevel ikke sikkert.

- Kontrakten min går ut i mars, så vi får se hva som skjer. Jeg har pratet med Ronny Deila, men det er ikke blitt noe konkret ennå.

- Jeg ba agentene mine om ikke å si noe til meg om interessen fra andre klubber før cupfinalen var ferdigspilt, så jeg får ta meg en prat med dem også nå.

Garanterer Kamara blir
Jostein Flo vil nødig gi slipp på sin unge spissjuvel, og sier han vil gjøre mye for å beholde søndagens cuphelt. Ronny Deila er enda tydeligere.

- Ola blir i Strømsgodset.

- Rett og slett?

- Ja. Det behøver du ikke tenke på en gang.

- Hvorfor?

- Fordi Ola skal ingen andre steder. Han har mer enn nok ved å være her i Godset. Vi blir enige. Der er jeg ikke redd. Det er bare halvannet år siden han ble kastet ut av Stabæk. Det han og vi må tenke er utvikling. Så kommer penger som konsekvens av gode prestasjoner. Så Ola er jeg ikke redd for å miste. Han beholder vi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere