RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har Brann skutt gullfuglen?

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Nykommer Kim Ojo var sentral da Rosenborg ble slått i seriepremieren.

BRANN - ROSENBORG 2-1:

Brann er en bunnkandidat.

Rosenborg er favoritt.

I hvert fall om man skal legge noe vekt på ekspertenes forhåndstips. Derfor var det et klassisk topp- mot bunnoppgjør som gikk av stabelen på Brann stadion søndag kveld.

Det var bare et stort problem. Det antatte bunnlaget i rødt så ut til å gi fullstendig blaffen i dette forhåndsstemplet og ga seiersvante trøndere mye trøbbel i ligapremieren.

Ojo var sentral
Nærmere tok det elleve minutter før hjemmefansen ble sendt til himmels, mens de tilreisende måtte fortvile. Og det sørget nykommer Kim Ojo for.

Erik Mjelde stakk igjennom gjestenes forsvar og jaget ballen ned til dødlinjen. Derfra fikk han lagt inn foran mål hvor Ojo ventet.

Den tidligere Nybergsund-spissen knuste en annen nykommer, danske Jim Larsen, i lufta og Brann stadion eksploderte. En drømmestart for både Brann og Ojo.

Og det var vertene som fortsatte å skape farligheter i de første 45 minuttene. De regjerende seriemesterne var usedvanlig tamme og hadde lite å varte opp med.

Diego Guastavino er som regel frisk i møte med trønderne, og i det 42. minutt var han nær scoring. Etter godt samspill med Ojo traff han tverrliggeren fra skrå posisjon.

Like etter skulle det likevel lykkes for de røde. Glimrende angrepsspill av vertene første til at Ojo fikk rundet keeper Daniel Örlund ute på kanten og lagt inn foran mål.

Der ventet tidligere Stabæk-back Bjørnar Holmvik og headet enkelt inn 2-0. Holmvik fikk som kjent sitt store gjennombrudd under nåværende RBK-trener Jan Jönsson.

Mistet nøkkelmenn
Rosenborg har mistet sentrale spillere som Anthony Annan og Steffen Iversen siden forrige sesong, samtidig som forsvaret fortsatt er et noe ubeskrevet blad.

Svenske Mathias Bjärsmyr var langt fra imponerende i avslutningen av forrige sesong, mens Jim Larsen er et navn de færreste har god kjennskap til.

Og søndag ble det ganske tydelig at Jan Jönsson har et en jobb å gjøre før den trønderske stolthet spiller slik det forventes i barteland.

For etter pause var nemlig også bergenserne som hadde mye av initiativet.

RBK skpate spenning
Tidlig i første omgang skapte Rune Skarfjords menn flere brukbare muligheter. Carl Erik Torp skjøt like utenfor fra god posisjon, mens aktive Ojo satte ballen i treverket.

For gjestene var stortalentet Mushaga Bakenga den farligste. Spissen ble spilt gjennom etter 53 minutter, men skuddet sto ikke helt i stil.

Rundt 15 minutter senere skulle imidlertid reduseringen komme for Rosenborg. Et godt slått frispark fra Trond Olsen ble sendt inn i feltet og det etter mye klabb og babb lå ballen i nettet.

Det kunne faktisk se ut som om det var Kim Ojo som satte ballen i eget bur med bakhodet. Mushaga Bakenga var også en av dem nær ballen.

Nærmere kom likevel aldri gjestene. Mot slutten av kampen var det i stedet Brann som skapte de største sjansene, og vertene var nærmere 3-1 enn trønderne utligning.

Bli med på Nettavisens tabellkonkurranse under, og vinn fotballreise til 6000 kroner fra http://www.travel2football.com/:

Du får 1 poeng for hver plass du er unna til slutt i året. Den som har minst poeng vinner til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere