RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke vant med å spille foran 22.000

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Erik Tønne (19) debuterte i England lørdag.

I vinter ble Erik Tønne hentet fra Strindheim til Sheffield United.

Etter å ha imponert på reservelaget, ble unggutten for første gang tatt ut til A-lagets kamptropp før helgens oppgjør med Middlesbrough.

Fra back til spiss
Tønne var venstreback i 2.-divisjonslaget Strindheim og var lagets toppscorer de siste to sesongene.

Hans offensive kvaliteter har nå gjort at han har fått en mer offensiv rolle i Sheffield United.

Med fire minutter igjen å spille av lørdagens kamp mot Middlesbrough, fikk Tønne sitt første innhopp på stillingen 1-1.

Dessverre for trønderen og Sheffield United, satte Middlesbrough inn vinnermålet rett før slutt.

- Artig å vise seg frem
- Det var artig å få sjansen, selvfølgelig. Det er vanskelig å komme inn og påvirke kampen på fem minutter. Men det er alltid artig å få muligheten til å vise seg fram, og det å spille foran 22 000 tilskuere er ikke noe jeg er vant med fra hjemme i Norge, sier Tønne til Nettavisen lørdag kveld.

Laget sliter tungt i bunnen av tabellen og etter lørdagens tap, ligger laget sist, med sju poeng opp til trygg grunn. Tønne er usikker på hvor mye spilletid han får i fremtiden.

- Jeg har ikke fått noe spesielle signaler på om jeg får mer spilletid fremover, men virker som de prøver å slippe til litt flere nå. De som har spilt har ikke greid å skape resultater, sett bort i fra kampene mot Leeds og Nottingham. Men jeg forventer ingenting framover og tar hvert spilleminutt som en bonus, sier 19-åringen.

Bjørn Helge Riise spilte hele kampen for Sheffield United.

Tap for Iversen og Vaagan Moen
Nordmennene i Sheffield fikk heller ingen drahjelp av Petter Vaagan Moen og Queens Park Rangers. Hamarsingen ble sittende på benken da QPR tapte 4-1 mot bunnlaget Scunthorpe.

Det skal likevel mye til om ikke Vaagan Moens klubb blir å se i Premier League neste sesong. Det er i øyeblikket 10 poeng ned til play off-plass.

Steffen Iversen og Crystal Palace sliter, i likhet med Sheffield United, i bunnen av tabellen. Etter lørdagens 2-1-tap for Ipswich ligger Palace plassen over nedrykksstreken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere