RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Zucca» seks minutter fra drømmestart

Foto: AFP/Scanpix
New York Rangers ledet, men så tok en superstjerne ansvar.

WASHINGTON CAPITALS -
NEW YORK RANGERS 2-1:

NHL-proffen Mats Zuccarello Aasen ble natt til torsdag den andre nordmannen i historien som fikk istid i sluttspillet Stanley Cup, da hans New York Rangers møtte Washington Capitals til dyst.

Den andre nordmannen som har spilt i NHL-sluttspillet er Patrick Thoresen.

Den nåværende KHL-stjernen fikk med seg 14 kamper for Philadelphia Flyers, da laget gikk til semifinale i 2008.

Fikk 7 minutter
Aasen, som nylig ble sendt ned til Rangers’ farmerlag, for så å bli hentet tilbake like etter, fikk totalt 7 minutter og 34 sekunder på isen, uten å markere seg med poeng i løpet av kampen.

Nordmannen hadde imidlertid en god mulighet i første periode, uten å lykkes. Den tidligere Frisk Asker-spilleren pådro seg også en tominutters utvisning i andre periode for boarding.

Det var lenge målløst i den første sluttspillkampen mellom lagene, og det skulle drøye helt til tredje periode før Rangers og Matt Gilroy fikk hull på byllen. Målet kom 1.53 minutter ut i perioden.

Det skulle likevel ikke bli New York-lagets kveld i Verizon Center i Washington. Etter 13 minutter og 44 sekunder av sluttperioden satte nemlig superstjernen Alexander Ovetsjkin inn utligningen.

Utligningsmålet var imidlertid en smule omstridt.

Ovetsjkin fikk kjempet pucken i mål, etter en tøff duell med Dan Girardi og målvakt Henrik Lindqvist like foran målet. Etter at pucken hadde gått over mållinjen, gikk også målet ut av stilling.

- Vil ikke klage
Mens Washington-spillerne jublet hemningsløst, måtte dommerne se situasjonen på video, før målet ble godkjent.

- Det så ut som om dommeren hadde tenkt å blåse, men det er umulig å si hva han tenkte. Det ble mål, og da vil jeg ikke klage på det, sier Rangers-trener John Tortorella til NY Times.

Dermed gikk kampen til forlengning, og der var det vertene som dro det lengste strået. Etter 18.30 minutter med sudden death, var det Washingtons Alexander Semin som avgjorde.

Det er likevel lenge igjen, og Rangers har fortsatt alle muligheter til avansement i Stanley Cup. Alle kampene i NHL-sluttspillet går over en best av sjuserie. Neste møte spilles allerede fredag.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere