RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Anmeldt for homohets mot Hoseth

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove (Scanpix)
Sist oppdatert:
En Rosenborg-supporter skal ha blitt anmeldt for homosjikane mot Magne Hoseth.

MOLDE – ROSENBORG 0-2:

AKER STADION (Nettavisen): Det skal ha kommet inn en anmeldelse til politiet mot en Rosenborg-supporter for homosjikaneringer av Magne Hoseth under gårsdagens kamp mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion.

Årsaken til anmeldelsen skal ha skjedd etter en episode atten minutter ut i første omgang. Magne Hoseth spiller ballen for langt foran seg innenfor sekstenmeteren og skyter ballen i nettveggen. Da skal en Rosenborg-supporter angivelig ha skreket homosjikaneringer mot Hoseth.

Magne Hoseth hørte ikke selv noe til sjikaneringen, men i et TV2-intervju tidligere i år satte 30-åringen fokus på den eskalerende mobbingen av spillere fra tribunen.

- Jeg tar sterk avstand fra denne type mobbing. Det er bra at de som holder på med sjikanering, enten rasistisk eller når det gjelder legning, blir tatt, sier Hoseth til Nettavisen.

Uhørt
Når Ole Gunnar Solskjær blir konfrontert med den angivelige homosjikaneringen mot Magne Hoseth blir han oppgitt.

- Det er uhørt om det er tilfelle. Man skal være positive på tribunen, sier Solskjær.

Også Rosenborg-trener Jan Jönsson tar sterkt avstand til hetsen mot Hoseth.

- Det er ikke bra. Sjikanering og mobbing skal vi ikke ha noe av fra våre supportere, sier Jönsson og rister oppgitt på hodet til Nettavisen.

Foreldre har ansvar
I Premier League er to fotballsupportere siktet for grov rasistisk og homofobisk sjikane mot blant andre Morten Gamst Pedersen. Nå ser det ut til at det samme kan skje i Tippeligaen.

Nå oppfordrer Hoseth til at foreldre blir mer bevisste på sin rolle under fotballkamper.

- Foreldrene er rollemodeller for barn og unge og må ta en del av ansvaret når du ser hvordan barn og unge til tider oppfører seg på tribunen med sjikaneringer. Men det blir enda verre når du ser foreldre gjøre det sammen med sine barn, sier Hoseth.

PS: Politiet i Molde hadde ikke rukket å se på anmeldelsen da Nettavisen ringte mandag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere