RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyter livet i USA

Foto: Privat / ANB
Marie Knutsen nyter sitt nye liv i New York, men avviser ikke at hun kan komme tilbake til toppfotballen igjen.

OSLO/NEW YORK (ANB): Marie Knutsen (28) har vært med på både EM, VM og OL for kvinnelandslaget. På vårparten i fjor ble det klart at hun tar et hvileår fra fotballen for å bli mor, og for å flytte til New York sammen med ektemannen Patrick Johansen – som fikk jobb i Nordea Markets i den amerikanske storbyen.

Nå har det gått over ett år siden hun offentliggjorde planen om et avbrekk, og vi ble litt nysgjerrig på hvordan det egentlig står til med den blide trønderen i New York.

- Jo, jeg har det helt fint. Lille Jasper har kommet til verden og den lille familien nyter tilværelsen i New York, sier 28-åringen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- New York er en fantastisk by, og det flotteste med å være her er rett og slett å oppleve stemningen og energien som er i byen. Folk er utrolig vennlige og sosiale. Ingen er bedre på smalltalk enn newyorkere, sier hun med et smil.

Elsker Central Park
Hverdagen går med på mye parkliv sammen med lille Jasper, kafébesøk, turer i den norske sjømannskirken og litt trening.

- Som småbarnsmor har jeg blitt utrolig glad i Central Park. Det er et deilig fristed fra trafikk og bråk, og er nydelig gjennom alle årstidene, sier hun.

- Får du tid til trening oppi alt dette, da?

- Vi prøver jo å holde oss i form, selv om en liten krabat gjør at man ikke alltid har like mye tid til det som tidligere. Men vi har treningssenter vi benytter oss av, og nå er vi stolte eiere av en joggevogn som vi føler er en meget god investering. Nå kan jeg nemlig jogge i parken mens Jasper sitter i vogna og ser på fuglene som flyr forbi, sier Knutsen.

Spiller på amatørnivå
Den tidligere Røa-serievinneren er forsiktig med å snakke om fotballframtiden sin, men avslører at hun holder fotballformen ved like på et lokalt bylag i New York.

- Jeg fant meg et lag etter jul som heter Rovers. De sier det er nivå tre her i USA, men jeg vet ikke helt. Treneren sier det er det høyeste amatørnivået. Det er i alle fall en veldig hyggelig gjeng med jenter som møtes til kamp hver søndag og som trener en gang i uka, sier hun.

Og selv om det høres ut som en enkel overgang for en som har spilt både VM, EM og OL for Norge, var overgangen ganske så stor.

- Ja, overgangen var stor! Det er et lag som er ønsker å spille ekstremt ballbesittende, og som ikke videre er veldig glad i bakromsløp og duellspill. Dette fant jeg ut etter 20 minutters spill på den første økta. Da hadde jeg allerede rukket å halvskade to-tre spillere, og løpt meg tom på løp i bakrommet uten å være nær ballen, sier hun lattermildt.

Topper statistikken
- Men jeg begynner gradvis å vende meg til rollen som møtende midtbanespiller nå. Det er i alle fall gøy. Vi vant semifinalen i cupen også, så nå blir det statcup-finale på oss, forteller hun.

- Vet jentene på laget ditt at de har med en norsk landslagsspiller, som har deltatt både i VM og OL, å gjøre?

- Hehe. Nei, jeg tror ikke de vet at jeg har spilt på landslag og sånn nei, sier hun med sitt lure smil.

En kjapp titt på statistikken til ligaen viser at den møtende midtbanespilleren er mestscorende for Rovers denne sesongen. Klubben vant for øvrig A-divisjonen i fjor, men blir trolig nummer tre i ligaen denne sesongen.

Åpner for Røa-retur
- Hva med Norge og Røa? Er det aktuelt igjen?

- Jeg kjenner at jeg savner å spille mer fotball, og jeg savner i alle fall å spille fotball med Røa-jentene. Så det kan godt hende jeg ringer på Geir (Nordby, Røas trener, red.anm.) når vi kommer hjem en gang i framtiden, for å høre om det er muligheter for å trene litt med dem igjen, sier hun.

- Så du følger fortsatt med hvordan det går i den norske Toppserien?

- Ja, jeg følger jo mye med på Røa, og er så stolt og imponert over hva laget og jentene evner å prestere. Til tross for at de mistet mange gode spillere for noen år siden, er de nå bedre enn noen gang. Jeg mener det sier mye om lagkulturen og de fantastisk gode trenerne de har der.

- Skal jeg spille fotball igjen i Norge, så er det nok bare Røa som gjelder, sier hun videre.

- Vet du i det hele tatt når du kommer hjem igjen?

- Nei, ikke helt. Vi kommer nok tidligst hjem om et år, svarer hun.

Tror på et godt VM
- Før vi avslutter denne samtalen, Marie. Det kommer et mesterskap nå om en liten måned. VM i Tyskland. Hva tror du om Norges sjanser?

- Jeg gleder meg veldig til å følge med. De går vel for medalje, men i tillegg er det spennende og viktig i forhold til kvalifisering til OL. Det er ikke mange plassene å kjempe om, så det blir tøff konkurranse. Men jeg håper inderlig at de klarer det. De har et litt ungt og urutinert lag, spesielt siden så mange av de sentrale spillerne har gitt seg eller er ute med skade, så vi er avhengig at andre står fram og tar ansvar, sier hun, og sikter nok til Solveig Gulbrandsen som venter barn, Melissa Wiik som må stå over med skade, samt Lise Klaveness og Lene Storløkken, som kjemper mot klokka om å komme til mesterskapet.

- Samtidig har Norge kanskje aldri hatt så mange spennende og gode offensive spillere som i dagens stall. Jeg har for eksempel kjempetrua på at Elise Thorsnes kommer til å ha et stort VM. Så med et godt og arbeidsomt kollektiv, og enkeltspillere som får vist seg fra sin beste side, har jeg trua på at Norge kan overraske.

- Landslaget har jo gode tradisjoner med å lykkes i mesterskap og jeg tror ikke dette blir noe unntak, avslutter hun.

Hennes søster, Guro Knutsen Mienna, spiller fortsatt på Røa og er med i troppen som skal til VM.

Så får vi se da, om jenta med 55 landskamper og seks mål for Norge blir å se på fotballbanen på toppnivå igjen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere