RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han er en av Europas beste

Foto: Paulo Duarte / AP
Sist oppdatert:
Drillo snakker ikke om spilleren til venstre på bildet, men han til høyre.

PORTUGAL - NORGE 1-0:

LISBOA (Nettavisen): Bare fem minutter ut i andre omgang hadde Cristiano Ronaldo fått nok. Portugals superstjerne hadde fått nok av Tom Høgli.

Det norske landslagets mest anonyme mann hadde lest Ronaldo riktig gjennom hele kampen og vunnet alle duellene. Nå hadde han nettopp tatt ballen fra Cristiano Ronaldo igjen.

Ronaldo svarte med å sparke Høgli rett ned, i åpenlys frustrasjon over at han ennå ikke hadde klart å lure den 26 år gamle lærerstudenten fra Harstad.

- Det var faktisk veldig godt, smilte Høgli da norsk presse etter kampen lurte på hvordan det føltes å bli sparket ned av Cristiano Ronaldo.

Godt forberedt
Det var verken flaks eller tilfeldig at Høgli spilte en god kamp. Han hadde forberedt seg usedvanlig godt.

- Jeg var veldig godt forberedt. Jeg hadde studert ham en god del på video i forkant, så jeg var ganske kjent med hva han ville prøve på. Strategien var å stå mest mulig. Men du ser jo når han setter fart, at han har et rykk som er av en annen verden, fortalte Høgli til Nettavisen.

Landslagssjef Egil Olsen konkluderte på denne måten etter kampen:

- Det her var en av verdens beste kantspillere mot en av Europas beste høyrebacker. Jeg synes Høgli var bra, sa Drillo, som er overrasket over at Tom Høgli fortsatt spiller i Tippeligaen.

- Hadde full kontroll
Venstreback John Arne Riise, som spiller for Roma i Serie A og har en rekke sesonger bak seg i Liverpool og Premier League, fulgte opp med flere rosende ord.

- Det var en enkel kamp, egentlig. For Tom. Han gjorde en sinnssykt bra jobb og hadde full kontroll, oppsummerte backkollega John Arne Riise overfor Nettavisen.

- Tom er sinnssykt god én mot én. I dag var det ikke mange muligheter for oss til å gå framover, men defensivt var han helt feilfri. Det var gøy å se, la Riise til.

Den massive oppmerksomheten fra pressen og de svært rosende ordene fra både Drillo og lagkamerater, ble nesten for mye for Høgli.

- Voldsomt
- Drillo omtaler deg som en av Europas beste høyrebacker. Hva mener du om det?

- Det synes jeg var voldsomt.

- Ufortjent?

- Jeg takker veldig for det, men jeg gidder ikke å rangere meg selv opp mot andre.

Han gidder imidlertid å be agenten om å sende video fra Portugal-kampen til utenlandske klubber.

- Vi klarer vel å klippe til noe, smilte Høgli.

Før han la til:

- Jeg tenker ikke så mye på spill i utlandet. Jeg har det fint i Tromsø. Men skulle det komme noe, vil det selvfølgelig være spennende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere