RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Veldig spesielt at han trekker seg på selve kampdagen

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Knut Tørum har sagt opp jobben som trener for Start - bare timer før kampen mot Strømsgodset.

Start annonserte før årets sesong at Knut Tørum ikke ville få fornyet tillit som trener etter 2011. Det var en pressemelding som ble lagt merke til i Fotball-Norge.

Få forsto hvordan Tørum og spillerne skulle kunne samarbeide godt nok under slike rammebetingelser.

Trekker seg
Det viste seg også raskt å være vanskelig. Start ligger på 14.-plass av de 16 lagene i Tippeligaen og har bare vunnet fire av sesongens tolv første seriekamper.

- Bare et spørsmål om tid før de forsvinner, sa spillselskapene til Nettavisen om Tørum og Vikings trener Åge Hareide så sent som i forrige uke.

Samtidig skrev VG om misnøye med Tørum i spillergruppen til Start. Ingen spillere frontet kritikken offentlig, men mange skal ha vært misfornøyde med hvordan Tørum opptrådte etter kamper og hvordan han angivelig fraskrev seg ansvar for dårlige resultater.

Onsdag ettermiddag kom pressemeldingen mange ventet på:

«Knut Tørum har sagt opp sin stilling i IK Start med umiddelbar virkning – gjeldende fra 22. juni 2011. IK Start aksepterer oppsigelsen. Knut Tørum har gjort en god jobb for IK Start i den perioden han har vært hovedtrener for klubben og har tilført spillergruppen og klubben verdifull kompetanse som danner et godt grunnlag for å bygge laget og klubben videre. Partene ønsker hverandre lykke til videre», sier Sveinung Hovstad, daglig leder i Start Toppfotball, i en pressemelding.

- Smertefri prosess
- Jeg har falt ned på at det beste vil være å gi ansvaret videre. Prosessen har vært smertefri, forteller treneren selv på en pressekonferanse onsdag ettermiddag ifølge NRK.

- Det er ingen tvil om at spillere som har gått ut i media og snakket om mistillit, og satt spørsmålstegn ved treneren og klubben ikke har tatt standpunkt - mange av disse utenomsportslige tingene har nok tæret på gruppen den siste tiden, fortsetter han.

Tidligere i vinter ble det klart at Start ikke kom til å gi Tørum noen ny kontrakt etter 2011-sesongen og treneren innrømmer at det har vært en vanskelig situasjon.

- Det er klart at det har hatt en betydning. Jeg skulle gjerne sett at det ble håndtert annerledes. Du kan ikke velge disse betingelsene, du er prisgitt de betingelsene og det armslaget du får.

Nå anser bergenseren seg som helt ferdig med Kristiansand-klubben og på spørsmål om han skal se onsdagens cupkamp, svarte han et kontant nei.

- Må ha skjedd noe
Start spiller nemlig mot Strømsgodset i fjerde runde av cupen onsdag kveld.

TV2-ekspert Mini Jakobsen synes det er merkelig at Tørum nå har valgt å trekke seg på selve kampdagen.

- Det virker som det har skjedd noe bak i kulissene her. Det er veldig spesielt at han trekker seg på selve kampdagen, sier den tidligere vingen til Nettavisen.

- Jeg hadde trodd at det med et dårlig resultat mot Strømsgodset kanskje kunne ha skjedd noe, og at det da kunne komme en reaksjon i morgen, fortsetter Mini.

- Ikke helt heldig
Jakobsen er imidlertid ikke overrasket over at treneren nå har valgt å takke for seg i Kristiansand.

- Det har vel ligget litt i kortene, etter det som skjedde i vinter. Han ble på mange måter avskiltet av styret i vinter, sier han.

- Når du føler at du ikke strekker til og samtidig ikke har spillergruppa med deg, så blir det vanskelig, sier Jakobsen.

- Hvordan synes du Start har håndtert denne saken?

- De har vel ikke håndtert dette på en helt heldig måte. Men slike ansettelsesforhold er alltid vanskelig og det er umulig å si om det var riktig eller ikke riktig.

- Han fikk tilbud om kontrakt, så trakk de den tilbake før han fikk svart, fordi klubben ikke fikk riktige signaler. Det burde vært mulig å se disse signalene tidligere. Det ser ikke veldig bra ut og det hjelper heller ikke særlig at resultatene uteblir, avslutter TV2-eksperten.

- Respekterer avgjørelsen
Kaptein Ole Martin Årst er først og fremst opptatt av cupkampen mot Strømsgodset, men sier til klubbens nettside at alle må ta ansvar for de dårlige resultatene.

- Vi respekterer Knuts avgjørelse og takker ham for samarbeidet de siste to og halvt årene. Men her er det viktig å få frem at vi alle tar vår del av ansvaret for at vi sportslig ikke har levert gode nok resultater den siste tiden, sier Årst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere