RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjekt å bli sammenlignet med «Kniksen»

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Denne unggutten får brannsupporterne til å se lyst på fremtiden.

Brann - Strømsgodset 0-0

Brann stadion (Nettavisen): - Jeg skal kose meg i høst og gjøre det jeg er best på, forteller Kristoffer Larsen (19) til Nettavisen.

Tidligere i sommer skrev unggutten en proffkontrakt med bergensklubben.

Nå skal Larsen vise det norske fotballpublikummet hvorfor hans egen klubb sammenligner han med brannlegenden Roald «Kniksen» Jensen.

Trygt i Brann
Kristoffer Larsen er nok ukjent for de fleste, men 19-åringen har allerede hatt et proffeventyr. I fjor fikk nemlig askøyværingen et treningsopphold med farmerklubben til den italienske storklubben AC Milan.

- Jeg fikk prøve meg i Sveits, med Bellinzona, som er farmerklubben til AC Milan. Først trente jeg med akademiet deres, deretter med A-laget. Det var et flott opphold, sier 19-åringen til Nettavisen.

At AC Milan ville ta en nærmere titt på han ser unggutten på som en stor inspirasjonskilde.

- Det er stor forskjell på å spille der nede i Sveits, enn i Norge. Det er litt mer tryggere her i Bergen og Brann, sier Larsen.

- Men når de inviterer meg ned til Sveits, så var nok interessen veldig konkret, legger 19-åringen til.

Skarsfjord enig
Han får også støtte av sjefen sin, Rune Skarsfjord.

- Jeg er ikke negativ til at unge norske fotballspillere prøver seg i akademier i utlandet, men de må være klar for det. Det er viktig at de får trygghet. Om det er lurt å dra ut tidlig er veldig individuelt, poengterer Skarsfjord til Nettavisen.

- Vi skal være ydmyke her oppe i Norge, for det finnes andre og bedre læringsmiljø i utenlandske klubber, understreker nordlendingen.

Skarsfjord vil ikke si hvor stor rolle unge Larsen vil få i brannlaget i høst. Fortsetter unggutten utviklingen, kan det bli flere og lengre innhopp, enn de 16 minuttene han fikk mot Strømsgodset søndag kveld.

- Det er vanskelig å si noe om hvor god han kan bli, men han har gode tekniske ferdigheter, en fin fot og en enorm kreativitet, forteller Skarsfjord.

- Det er opp til han selv, legger nordlendingen til.

Larsen er en av mange
I fjor fikk Brann kritikk for manglende satsing på unge spillere av flere fotballeksperter. I tillegg til Larsen har også Kristoffer Barmen (17) fått proffkontrakt med klubben i sommer.

Et tydelig signal om klubbens nye filosofi ifølge Skarsfjord.

- Vi er få i spillergruppen så vi trengte påfyll. Det skal bli spennende å følge de to ungguttene over tid. Nå trener de med laget hver dag, istedenfor at de trener med oss, gjerne en gang i uken. Nå får vi virkelig se hva som bor i dem, forteller Skarsfjord til Nettavisen.

Det mangler i alle fall ikke på ambisjonene hos Larsen.

- Jeg vil kapre en plass offensivt. Gjerne midtbanen, men da må jeg fortsette å jobbe hardt og utvikle med, sier 19-åringen ydmykt.

- Tiden får vise om jeg tar nivået. Det kribler i magen når du skal utpå Brann stadion. Det er en flott følelse. Jeg skal i alle fall jobbe for å få flere slike muligheter, avslutter supertalentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere