RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty / All Over Press

20 tanker om Premier League

Sist oppdatert:
Charlie Adam får svi i denne spesialutgaven.

Velkommen tilbake til denne uhøytidelige spalten, hvor undertegnede slipper seg løs med meninger om verdens beste fotballiga. Hvis du vil sparke tilbake, kan du bruke både kommentarfeltet og e-post. Det er bra med litt uenighet og temperatur, men hyggelig om vi kan holde oss på et saklig nivå.

Mesteparten av ukens spalte vil handle om storkampen mellom Liverpool og Manchester United. La oss komme i gang!

1. Sir Alex Ferguson overrasket meg voldsomt med laguttaket. Hvis Wayne Rooney hadde hodet på feil plass, forstår jeg det, men jeg hadde ikke ventet å se både han og Nani på benken.

2. Midtforsvaret til Liverpool holder ikke toppnivå, spesielt ikke når Daniel Agger så ofte er ute med skade. Jamie Carragher er for gammel og Martin Skrtel for simpel.

3. Glen Johnson er snart tilbake fra skade. Ifølge Physio Room (nyttig nettside for fantasispillere og journalister) er han faktisk skadefri nå. Jeg er litt usikker på det. Uansett: Hvem spiller høyreback når Johnson er klar igjen? Jeg tror svaret er Martin Kelly.

4. Rio Ferdinand begynner å bli en voksen mann, men han har nok et par gode sesonger til i seg. Hvis motivasjonen holder.

5. Apropos Ferdinand: Det går mot slutten for en generasjon svært gode, engelske spillere. Ferdinand (32), Steven Gerrard (31), Frank Lampard (33), John Terry (30), Jamie Carragher (33), Michael Owen (31). Det er vanskelig å forstå at denne gjengen ikke har vært i en eneste mesterskapsfinale med landslaget.

6. Det er sikkert flere som kunne vært nevnt under forrige punkt, men én jeg trodde skulle havne der, er Kieron Dyer (32). Han debuterte for England allerede i 1999, men skader har ødelagt karrieren.

SCORET: Steven Gerrard omsatte frisparket som Adam skaffet, til mål for Liverpool. Godt hjulpet av Ryan Giggs, som flyttet seg fra muren.
SCORET: Steven Gerrard omsatte frisparket som Adam skaffet, til mål for Liverpool. Godt hjulpet av Ryan Giggs, som flyttet seg fra muren.

7. Tilbake til Liverpool – Manchester United. Det er vondt for meg som Liverpool-fan å se Charlie Adam filme seg til frispark. En arbeiderklasseklubb som Liverpool skal ikke jukse seg til resultater. De skal komme gjennom hardt og strukturert arbeid.

8. Ja, jeg vet at Steven Gerrard gjør det samme når sjansen byr seg og Liverpool trenger en dødball. Det gjør enda mer vondt å se på.

9. Det er sikkert mange Manchester United-fans som gleder seg over punkt 7 og 8. Det er det liten grunn til. Dette problemet sliter mange med.

10. Er det flere enn meg som synes det er umulig ikke å like Javier Hernandez?

11. Manchester City har fantastiske spisser i Edin Dzeko, Sergio Agüero og Mario Balotelli, men jeg lurer på om ikke United-trioen Wayne Rooney, Javier Hernandez og Danny Welbeck er vel så bra.

12. Sesongens hittil viktigste kamp for Liverpool og Andy Carroll sitter igjen på benken. Hadde jeg vært involvert i spillerkjøpene hos en klubb, ville jeg lagt vekt på mer enn sportslige prestasjoner. Jeg ville kikket på mental styrke og profesjonalitet både innenfor kosthold og øvrig livsstil. Sagt med andre ord: Jeg ville aldri kjøpt Andy Carroll. Ikke for 35 millioner pund. Heller ikke for 3,5 millioner pund.

13. Det var mye snakk om innbytterbenken til United lørdag, som inneholdt Rooney, Nani, Anderson, Javier Hernandez, Michael Carrick, Antonio Valencia og Anders Lindegaard. Liverpools benk: Doni, Daniel Agger, Jack Robinson, Jordan Henderson, Jay Spearing, Andy Carroll og Craig Bellamy.

14. Liverpool hadde fortjent å vinne.

15. Nok om storkampen. Over til Chelsea. Jeg liker det signalet Andre Villas-Boas sender ved å bruke Daniel Sturridge såpass mye som han gjør. Her er det prestasjonen som teller, ikke navnet eller lønnssjekken.

FINE DRAKTER: Noen tror sikkert det er en spøk, men det er ikke det. Her scorer forresten John Terry for Chelsea.
FINE DRAKTER: Noen tror sikkert det er en spøk, men det er ikke det. Her scorer forresten John Terry for Chelsea.

16. Everton brukte tredjedrakten mot Chelsea. Den peneste Everton-drakten jeg kan huske. Jeg lurer forresten på hvilken effekt det ville hatt på draktsalget om draktene ble solgt uten reklame på. Jeg ville definitivt kjøpt flere fotballdrakter da.

17. Skader spiller en stor rolle i hvordan en karriere utvikler seg. Synd at Louis Saha har slitt såpass mye – jeg tror han kunne vært en av ligaens beste spisser om det ikke var for skadene han hadde før.

18. Newcastle er fortsatt ubeseiret. Jeg er fortsatt forbauset. Alan Pardew må nærme seg ikonisk status på St. James’ Park. Den fansen fortjener medgangen den opplever nå.

19. Den som ler sist, ler best. Denne utslitte frasen passer godt å bruke på Mario Balotelli og Aston Villa-fansen. City-spissen gikk på trynet foran Villa-fansen, som gjorde narr av ham. Så dro han fram et brassemål og feiret det foran dem. City vant 4-1 og satte et skikkelig punktum for Villas rekke av kamper uten tap.

20. Jeg vet at det denne gang ble tynt med betraktninger rundt Premier Leagues mindre klubber. Neste uke skal jeg rette opp dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere