RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballavtalen verdt 1,6 milliarder

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Samtidig som publikumsinteressen for Tippeligaen stuper, får fotballforbundet 35 prosent mer for neste TV-avtale.

TV 2 har sikret seg rettighetene til to tippeligakamper per runde for perioden 2013 til 2016. Både fredagskampen og kveldskampen søndag kommer til å gå på TV 2, som i tillegg har sikret seg høydepunktmagasinet.

Dermed blir det ikke så stor forskjell fra dagens avtale, selv om Canal Plus har sikret seg seks av tippeligakampene hver runde.

- Det er grunnen til jeg har sagt at vi må vente til vi er ferdig med alt. Det som er endringen, er at det går én kamp mer på betal-tv. Det er ikke så mye endring, sier president Yngve Hallén i Norges Fotballforbund til Nettavisen.

- Svært fornøyde
- Hvor mye får dere for denne avtalen?

- Samlet sett for Canal Plus og denne avtalen nå, har det en verdi over fire år på 1,6 milliarder. I tillegg kommer landslagsverdiene, som ikke er solgt. Verdien er økt med vel 35 prosent, sier Hallén.

- Hvor fornøyde er dere med den prisen?

- Vi er svært fornøyde, ikke bare med prisen, men også hvordan innretningen er blitt. Sendeflatene og bredden. Vi er sikret gode sendinger både fra Toppserien og Adeccoligaen, understreker fotballpresidenten.

Fjerner mandagskampene
Forbundet har også hørt på supporterne og fjernet mandagskampene.

Avtalen med TV 2 inneholder rettighetene til visning på TV, IP TV, nett og mobil for fredagskampen hver runde (blir sendt på TV 2 Zebra), kveldskampen søndag og høydepunktmagasinet (sendes på TV 2 søndag kveld), i tillegg til én kamp fra Adeccoligaen hver runde (sendes mandag kveld). NRK sender kamper fra cupen og Toppserien, mens Canal Plus eier de seks øvrige tippeligakampene per runde og resten av Adeccoligaen.

- TV 2 var svært misfornøyd med salget til Canal Plus. Hvordan var forhandlingene denne gang?

- Både TV 2 og vi har hele veien uttalt at dette er profesjonelle forhandlinger og her må vi opptre som voksne folk. Det har aktørene gjort, forteller Hallén.

- Må vise oss verdige
- Dette er en historisk god avtale som er langt bedre enn nasjonene rundt oss, sier Niels Røine, aministrerende direktør i Norsk Toppfotball, til Nettavisen.

Han forteller at Canal Plus har førstevalget hver runde og at TV 2 deretter får velge de to neste kampene. Resten går altså til Canal Plus.

Norsk Toppfotball er naturlig nok svært fornøyd med at norsk fotball drar inn 1,6 milliarder kroner på denne TV-avtalen.

- Det viser at vi har et ekstremt godt og salgbart produkt. Nå er det om å gjøre at vi i fotballen viser oss verdige til å kunne ha en så god avtale. Vi må sørge for at våre samarbeidspartnere blir eksponert mer enn noen gang og at vi klarer å forbedre både omdømmet vårt og forbedre fotballen vår. Det er ingen som kan si at vi ikke har et økonomisk fundament som ikke er bra. Nå er det snakk om hvordan vi kan utvikle oss selv, fotballfaglig, omdømmemessig og som produkt. Det skal vi klare, sier Røine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere