RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lars Opstad (Nettavisen)

- Jeg er ikke en bråkmaker

Sist oppdatert:
Lillestrøms nye spissyndling har flere ganger blitt arrestert av politiet.

LSK - RBK 2-2:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Han hadde kun én trening med laget før Rosenborg-kampen, men søndag debuterte Luke Rodgers (30) med scoring i sin første kamp i LSK-drakta.

- Det var vel min første ballberøring, også? Det var fint å score, og nå må jeg bruke tiden fremover på å finne meg til rette. Jeg håper å score mer, sier Rodgers til Nettavisen.

At han havnet i Lillestrøm er ikke en tilfeldighet.

New York Red Bulls-direktør Erik Solér visste at Lillestrøm trengte en spiss, og tipset sine venner i Norge da Rodgers nylig fikk avslag på søknaden om fornyet visum i USA.

Måtte stole på Solér
Lillestrøm måtte stole blindt på tipsene fra Solér og Red Bulls-trener Hans Backe, for overgangsvinduet var i ferd med å stenge i Norge.

Skal man dømme ut fra det Rodgers viste mot Rosenborg, har Lillestrøm gjort et godt valg. Den kortvokste spissen viste seg som en terrier og energibunt, i tillegg til at han var sekunder unna å bli matchvinner.

LSK-trener Magnus Haglund er fornøyd med det han så av Rodgers i debuten.

- Han bidrar med det han skal gjøre. Han truer bakrommet og jobber hardt for laget, og han viste frem kvalitetene han besitter. I tillegg scorer han et mål, og det betyr nok mye for ham, sier Haglund til Nettavisen.

Burde holdt på ballen
Men likevel var ikke alt rosenrødt i Haglunds omtale av Rodgers. 30 sekunder før overtiden var ferdigspilt, fikk Rodgers ballen langt inne på Rosenborgs banehalvdel. I stedet for å drøye tid og ta med seg ballen til hjørneflagget, valgte han å slå et innlegg inn i boksen mot Bjørn Bergmann Sigurdarson. Rosenborg fikk tak i ballen, gikk i angrep og scoret halvminuttet senere.

- Men det er ikke bare hans skyld, vi kunne også gjort mye annerledes i duellene etterpå, sier Haglund.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rodgers, som var Thierry Henrys spissmakker i Red Bulls, kommer til Norge med et noe frynsete rykte, etter flere uheldige utenomsportslige episoder.

I 2007 skal han ha gått til angrep på Hartlepools Chris Westwood etter en kamp. Rodgers ventet på parkeringsplassen til Westwood, tilsynelatende forbannet på behandlingen Westwood ga ham under kampen samme kveld. Det hele endte med at Rodgers ble arrestert av politiet.

Ett år senere ble han dømt til 100 timers samfunnstjeneste, etter at han skjøt fyrverkeri i ansiktet på 16 år gamle Sarah Morris utenfor en pub i Castle Bromwich. Det hele skal ha vært en ulykke, og Rodgers beklaget hendelsen og gjorde sitt ytterste for å hjelpe den uheldige jenta.

Da han senere hadde byttet klubb til Yeovil Town i 2008, ble han nok en gang arrestert av politiet. I 2009 spilte han for Notts County, og igjen ble han arrestert, denne gang for å ha vært innblandet i en voldelig episode på en pub i Nottingham.

- Ikke en bråkmaker
LSK-spissen vil ikke snakke om fortiden, men forsikrer om at han er ferdig med problemene.

- Jeg er ikke en bråkmaker. Det er ingen grunn til bekymring, sier den 30 år gamle engelskmannen.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund er klar over fortiden til sin nye spiss, men nekter for at han lar seg bekymre av den grunn.

- Jeg har pratet litt med Hans Backe, som jeg kjenner godt, og han forsikret meg om at han har oppført seg fint i New York. Han er en profesjonell gutt, og det har vært noen episoder opp gjennom årene, men det er bra at det er litt temperament i gutten, sier Haglund.

Lillestrøm vil heller fokusere på fremtiden enn fortiden, og ettårskontrakten innebærer liten risiko for kanarifuglene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rodgers er vant med å spille foran store folkemengder i USA, men fortalte etter kampen at han var overrasket over nivået på LSK-fansen.

- De var briljante. Atmosfæren var fantastisk, og jeg storkoste meg, sier han.

Stor forandring
Å skifte postadresse fra New York til Lillestrøm er naturlig nok kontrastfylt, men Rodgers er fornøyd med tiden i Norge så langt.

- Det er en stor forandring, men som en fotballspiller må man være god til å tilpasse seg. Hvis jeg klarer det, er jeg fornøyd, og så langt liker jeg meg, sier han.

Men han legger ikke skjul på at han ønsker seg tilbake til byen som aldri sover.

- Hvis det lar seg gjøre, håper jeg å returnere til New York. Jeg liker meg godt så langt i Lillestrøm, men det er det som er planen, avslutter engelskmannen.

Her kan du se noen av målene Rodgers scoret for New York Red Bulls:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere