RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har ikke opplevd lignende i Norge

Foto: Montasje Scanpix
Sist oppdatert:
Se den massive forandringen som har ført til «nye LSK».

11 spillere inn, 11 spillere ut. En hel startellever. Det er fasiten så langt på Åråsen.

En massiv forandring har funnet sted i Lillestrøm Sportsklubb - kun på én sesong.

Når man legger til at hovedtreneren også er byttet ut, er det ingen tvil om at kantinedamene på Åråsen har sin strie tørn med å lære seg nye navn. For de er det mange av i Lillestrøm i år.

Ser man på laget som startet mot Rosenborg søndag, finner man kun fire navn fra fjorårets LSK-stall, nemlig Frode Kippe, Steinar Pedersen, Erling Knudtzon og Bjørn Bergmann Sigurdarson.

Ikke sett maken
Fotballekspert Lars Tjærnås kan ikke huske en lignende utskiftning i Tippeligaen tidligere.

- I Norge har jeg ikke opplevd tilsvarende utrensing av en stall over så kort tid. Andre klubber og nasjoner med andre ressurser har gjort det, men veldig sjeldent, sier Tjærnås til Nettavisen.

Han får støtte av Kenneth Fredheim, sportssjef i Canal+.

- Jeg kan ikke huske å ha opplevd lignende, det kan jeg ikke. Med så mange nye er det viktig at treneren er tydelig på hva han vil. Om Haglund er det, vet jeg for lite om til å mene noe om, sier Fredheim til Nettavisen.

- Veldig imponert
Han forteller at han ble overrasket over hvor gode LSK virket mot Rosenborg.

- 11 inn og 11 ut høres ut som en utskiftning som er så stor at det tar en halv evighet før det fungerer. Men jeg ble veldig imponert av det jeg så mot Rosenborg. LSK virket helhetlige, jevne og med komplimentære ferdigheter. De hadde også en klar og tydelig spillestil, sier Fredheim.

Han mener LSK er blitt bedre av vinterens importer.

- De har noen veldig gode spillere sentralt på midtbanen i Petter Vaagan Moen, Johan Andersson og ikke minst Guy Roger Toindouba, som viser seg som en fantastisk spiller, sier Fredheim.

Lars Tjærnås mener det er uproblematisk med en utskiftning av slik størrelsesordenen, og mener tvert imot at LSK nyter godt av de nye ansiktene.

- De fleste kjøpene er gode og har gitt noe LSK ikke hadde fra før, i form av andre egenskaper hos hver enkelt. Et par kjøp vitner om dårlig tid og planlegging. Erik Midtgarden og Isak Scheel ble på en måte erstattet av andre erstattere enda senere i vinter. Spesielt Scheel virker å ha fått liten sjanse til å etablere seg. Men summen er blitt god, sier Tjærnås.

- Suksess kan komme fort
Skal man dømme ut fra Rosenborg-kampen på søndag, har han helt rett i det. LSK var det beste laget og burde ha vunnet kampen. Et ankepunkt mot lag som har mange nye ansikter, er ofte at det tar tid å bli samspilte. Det blir ikke nødvendigvis slik i LSK, mener Tjærnås.

- Jeg ser ingen stor grunn til at de skal måtte vente veldig lenge på suksess. Det er helt avhengig av fotballintelligensen hos hver enkelt hvor lang tid de trenger på å tilpasse seg ny liga og nytt land. Og de fleste som er hentet kjenner Tippeligaen godt, og har rutine nok til å gli inn hurtig, påpeker han.

Fredheim er ikke like sikker.

- Hvordan definerer man suksess? Jeg tror ikke Lillestrøm er en medaljekandidat, men etter flere år med problemer og dårlige plasseringer tror jeg de kan havne på øvre halvdel, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Skryter av Bjarmann
Av de 11 nye spillerne som er hentet til Lillestrøm siden forrige sesong, har klubben kun betalt overgangspenger for Jesper Westerberg. Tjærnås mener det er grunn til å berømme jobben Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann legger ned for å gjøre LSK til et bedre lag.

- Ja, avgjort. Jeg kjenner Torgeir godt nok til å vite at jobben han gjør for klubben er noe han gjør med både hjerne og hjerte, en jobb og livsstil som han utfører til klubbens beste. Han er en stor og viktig ressurs for LSK, og meget dedikert, avslutter Tjærnås.

Fredheim følger opp Tjærnås' skryt til den jobben Bjarmann har gjort i overgangsvinduet.

- Helt klart. De har vært veldig gode til å kartlegge spillere, og gode til å finne spillere på utgående kontrakter. Det er noe man ser hos flere og flere lag i Tippeligaen, og man begynner å ta speiding og kartlegging mer seriøst. Det er tæring etter næring, og det er veldig gøy å se, avslutter Fredheim.

Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann har ikke besvart Nettavisens henvendelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere