RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Terry er en forbanna idiot!

Sist oppdatert:
Sensasjonelt av Chelsea. Bekmørkt for John Terry.

BARCELONA - CHELSEA 2-2 (2-3 sammenlagt):

Det var spilt 35 minutter av oppgjøret mellom Barcelona og Chelsea i Champions League da det virkelig begynte å skje ting i semifinalen på Nou Camp.

Først sendte Sergio Busquets vertene i føringen etter flott spill og like etter svartnet det for Chelseas kaptein, John Terry. Stopperen dummet seg regelrett ut.

- Forbanna idiot
I et svakt øyeblikk, rett etter scoringen, satte Terry umotivert kneet i ryggen på Barcelonas Alexis Sanchez. Det hele ble selvfølgelig plukket opp av dommerne og stopperen ble utvist.

- Forbanna idiot! Han ødelegger så mye for laget sitt. Han sparker motspilleren bakfra. Det er helt tullete gjort. Han skal stå fram som kaptein? sa André Bergdølmo i Viasat-studio i pausen.

- Han etterlater lagkameratene i stikken. Det Terry her gjør er både uforståelig og utilgivelig, sa Viasat-kommentator Roar Stokke om situasjonen.

Det røde kortet gjorde ikke bare jobben svært mye tyngre for gjestene fra England, utvisningen betød også at den rutinerte Chelsea-spilleren nå må stå over finalen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

For selv med ti mann på banen kjempet nemlig Chelsea seg til Champions League-finalen. Med nebb og klør og klorte londonlaget til seg et meget sterkt 2-2-resultat i Spania.

- Vi klarte å score et bortemål og det var nøkkelen. Vi kjempet i 90 minutter, med ti mann, og gjorde det vi kunne. Det var fantastisk og vi ga 150 prosent for laget, sier Petr Cech til Viasat.

Iniesta og Ramires
Med ti mann på banen fikk likevel Chelsea først trøbbel og bare minutter etter utvisningen kunne Andres Iniesta sende hjemmelaget opp i 2-0. Det så svært mørkt ut for gjestene.

Alexis Sanchez, Lionel Messi og Iniesta kombinerte på typisk Barcelona-vis, før midtbanemannen ble spilt flott igjennom. I møtet med Petr Cech var Iniesta kald som en fisk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Chelsea hadde i løpet av få minutter blitt kraftig rystet, men de ti som fortsatt var på banen ga ikke opp for det. På tampen av første omgang sørget Ramires for nytt håp for londonlaget.

Frank Lampard spilte nydelig igjennom til brasilianeren og fra litt skrått hold lobbet han herlig over Barca-keeper Victor Valdes. Nok en flott scoring og kampen levde igjen.

Chelsea vant som kjent det første møtet mellom de to lagene med 1-0, og da dommeren blåste for pause i Spania var det fortsatt engelskmennene som var videre - på bortemål.

Vertene måtte dermed fram på banen etter hvilen og allerede i det 49. minutt så det ut til at katalanerne skulle få uttelling. Francesc Fabregas ble felt inne i 16-meteren av Didier Drogba.

I tverrliggeren
Straffen var kanskje ikke den klareste i historien, men blåst var blåst og Lionel Messi gjorde seg klar. Men fra krittmerket brukte argentineren litt mye kraft og satte den i tverrliggeren.

Messi har bøttet inn mål for Barcelona de siste sesongene, men mot Chelsea hadde superspilleren før tirsdagens møte aldri scoret - på sju forsøk. Nå står han med null mål på åtte kamper mot londonlaget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Første omgang hadde vært underholdende og det ble også andre omgang. Barcelona styrte mye, men Chelsea forsvarte seg meget godt. Bak sto også Cech igjen en svært god kamp.

Selv med ti mann på banen klarte Chelsea å frustrere hjemmelaget. Barcelona gikk seg stadig fast i muren bak hos gjestene og da sjansene først kom, var avslutningene ofte upresise.

Klokka gikk fort og tiden var i ferd med å renne ut da Lionel Messi igjen testet treverket. I det 83. minutt fyrte han av fra rundt 18 meter og ballen smalt i stanga - nok en gang.

I stedet skulle Chelsea få æren av å punktere kampen. På overtid satte innbytter Fernando Torres inn 2-2 og dermed var det ingen tvil. Chelsea var i finalen. Der møter londonlaget vinneren av kampen mellom Real Madrid og Bayern München som spilles onsdag.

PS. I tillegg til John Terry må Chelsea også klare seg uten Raul Meireles og Ramires i finalen. Begge pådro seg gult kort mot Barcelona.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere