RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB scanpix

United ble bortdømt fra gullet

Sist oppdatert:
En stor analyse av dommeravgjørelser, viser at de røde skulle vært seriemester allerede.

Manchester City er bare en seier unna sin første tittel på 44 år, men en stor analyse av dommeravgjørelser i Premier League denne sesongen, viser at det skulle sett annerledes ut.

Analysen viser at Manchester United hadde ledet serien med fire pong og ville allerede vært seriemester, med korrekte dommeravgjørelser i alle kampene.

Mer enn 200 timer har blitt brukt på å analysere 674 diskutable dommeravgjørelser fra alle de 370 kampene som har blitt spilt denne sesongen. Analysen tar for seg annullerte mål, straffesituasjoner og utvisninger, skriver Telegraph.

Hver reprise ble avspilt flere ganger i slow - og superslow motion. Dommerens avgjørelse ble ikke forandret med mindre det var klare bevis.

En av avgjørelsene som gikk imot United og kan ha kostet dem seriegullet, er situasjonen hvor Hatem Ben Arfa fikk straffe i duell med Rio Ferdinand på Old Trafford. Newcastle scoret og sikret seg uavgjort 1-1.

Det var også en potensiell kampavgjørende feil da Jonathan Woodgate felte Javier Hernandez på vei alene mot keeper i Uniteds 1-1-kamp mot Stoke i september. Juryen kom fram til at det skulle vært gitt straffe og rødt kort.

Disse situasjonene, i tillegg til en straffe som ikke ble gitt til Patrice Evra i kampen mot Blackburn (2-3-tap), har trolig kostet de røde djevlene fem poeng.

Analysen viser også at City har fått flere dommeravgjørelser mot seg enn United, men at disse ikke har blitt avgjørende for poengfangsten.

Manchester United kan fremdeles vinne Premier League, men er avhengig av hjelp fra Queens Park Rangers i siste serierunde.

Blant de 674 diskuterbare hendelsene, som har blitt analysert, er 345 straffesituasjoner, 129 offsideavgjørelser og 135 hendelser som førte til eller kunne ført til rødt kort.

Tabellen viser også at Tottenham kan miste Champions League-plassen på grunn av dommeravgjørelser. Bolton skulle vært klar for nedrykk allerede, mens QPR burde vært trygge før møtet med City.

Analysen viste at dommeren gjorde feil ved 179 av de 674 tilfellene som ble gjennomgått.

Er det på tide å begynne med videodømming eller er dette noe av sjarmen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere