RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- En av Europas neste stjernetrenere

Sist oppdatert:
Engelsk fotballekspert forstår hvorfor Premier League-klubber vurderer Ole Gunnar Solskjær.

MÜNCHEN (Nettavisen): Molde-trener Ole Gunnar Solskjær er en av de heteste kandidatene til å ta over sjefsstolen i Aston Villa etter sparkede Alex McLeish.

Birmingham-klubben skal allerede ha vært i samtaler med nordmannen om jobben, og Solskjær skal sammen med sin kone ha vært på besøk i England fredag formiddag.

Nettavisen er på plass i München for å dekke Champions League-finalen, men også her diskuteres Molde-trenerens navn flittig.

- Strålende steg
Steve Bates er fotballsjef for avisen The People i England, samt styreformann i engelske fotballjournalisters landsforbund. Han har dekket Manchester United i over 25 år, og var tett på klubben i hele Solskjærs periode på Old Trafford.

Bates tror Aston Villa og Ole Gunnar Solskjær er en perfekt kombinasjon.

- Jeg tror det er et strålende steg i karrieren hans. Folk har snakket om at han er en fremtidig Manchester United-manager, noe som skyldes Alex Fergusons høye tanker om ham. Men også fordi Solskjær har gjort det utrolig bra som manager i Norge, med et lag som aldri har vunnet gull tidligere. Han har klart å gjennomføre store forandringer på én sesong, og jeg forstår hvorfor klubber i England følger med på ham, sier Bates til Nettavisen. 3399411

- Kommende stjerne
Bates og The People har nylig stått bak avsløringer om Roy Hodgsons England-jobb og Liverpools interesse i Roberto Martinez. Hvor reell Villa-interessen i Solskjær er, tør han ikke svare på.

Men han er 100 prosent sikker på at Solskjær overvåkes nøye i Premier League, og ikke bare av Aston Villa.

- I England har mange en oppfatning av ham som en intelligent og profesjonell fyr, som har gode ideer for hvordan man bør spille fotball, sier Bates, før han påpeker følgende:

- Jeg tror han er en av Europas neste stjernetrenere.

- Om han tar Villa-jobben og lykkes med en gang, tror du det vil gjøre at Solskjær blir en større favoritt til å ta over etter Alex Ferguson i Manchester United?

- Det er et stort spørsmål. Skal man overta et monster av en klubb som United, må man ha erfaring. Kanskje er et par år i Villa blir for lite, men kanskje ikke, sier Bates.

Bør bli i Molde
- Tror du han sier ja til Aston Villa om han får tilbudet?

- Godt spørsmål. Han har bare hatt én sesong i Norge, og min mening er at han heller bør prøve å ta Molde inn i Champions League, og skaffe seg mer erfaring. De vil trolig bli slått ut av gruppespillet, eller til og med i kvalifiseringen, men det er viktig med erfaring. Man får vanligvis bare én mulighet til å trene et lag som Aston Villa, men Solskjær er ung og har tiden foran seg, sier Bates.

Den engelske fotballeksperten sier at Solskjær må regne med utålmodige omgivelser hvis han blir ny Aston Villa-manager. Men likevel er det muligheter for å lykkes, tror Bates.

- Det kan være en fin klubb å gå til i starten av hans managerkarriere. Det er ikke en dårlig klubb, men de har hatt noen store managere der som ikke har lyktes. Kanskje fordi supporterne forventer for mye, og kanskje laget ikke er så godt som mange tror. Hvis han drar dit, må han først og fremst få tid av supporterne, men det er ikke sikkert. Premier League er blitt veldig spesiell, og alle ønsker suksess med én gang. Solskjær kan ikke regne med noe annet, avslutter Bates.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere