RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chris Radburn (Pa Photos)

Suarez langer ut mot FA

Sist oppdatert:
- Det virker på meg som om de var nødt til å bruke alle tilgjengelige midler for å bli kvitt en Liverpool-spiller, sier han.

Liverpool-spiller Luis Suarez ble straffet knallhardt for den såkalte «rasismesaken» mellom ham og Manchester Uniteds Patrice Evra denne sesongen.

Urugayaneren fikk åtte kampers karantene, samt en bot på 365 000 norske kroner, og valgte å akseptere boten til tross for at han hevdet sin uskyld.

Han har ikke uttalt seg om saken på lenge, men bryter nå stillheten.

- Merkelig og utrolig
I et intervju gjengitt av anerkjente The Times (krever abonnement), langer han nå ut mot det engelske fotballforbundet (FA) sin avgjørelse om å ta Evras parti.

- Suspensjonen kan man kalle merkelig og utrolig. Uten et eneste bevis suspenderte de meg. Jeg aksepterte det fordi de kunne ha utvidet suspensjonen om jeg uttalte meg om den, og det hadde bare ført til at saken hadde rullet videre. Men samvittigheten min er ren, og det samme er klubbens og familiens samvittighet, sier Suarez ifølge The Times.

I dommen ble Evra kalt et troverdig vitne, mens Suarez ble omtalt som upålitelig. Det gjør ham forbannet.

- Det var ikke et eneste troverdig bevis for at jeg hadde gjort det de anklaget meg for. Jeg har spilt fotball hele oppveksten, og alle vet at en stor del av Uruguays befolkning er mørkhudede. Jeg hadde både hvite og mørke venner og lagkamerater på landslaget til enhver tid. Det samme hadde jeg i Liverpool og i Nederland, og jeg hadde aldri noen problemer med noen av dem, sier Suarez.

- Ville straffe Liverpool
Han mener FA så sitt snitt til å straffe Liverpool da sjansen bød seg.

- Nederland er et av landene i verden med størst andel mørkhudede, og det var aldri noe tema. Det virker på meg som om de (FA) var nødt til å bruke alle tilgjengelige midler for å bli kvitt en Liverpool-spiller, sier Suarez.

FA er ikke kjent for å være veldig mottakelige for kritikk, og det spørs om ikke disse uttalelsene kan få ham i ytterligere trøbbel.

Suarez hevder uansett at han kun har brydd seg om sin kone gjennom alt oppstyret, og hevder hun har lidd mer enn han har gjort selv. Suarez hevder også at han ikke bryr seg om ryktet han har fått i engelsk presse, eller tilropene han får fra motstandernes supportere.

- Det engelske aviser skriver om meg, interesserer meg ikke. Det som interesserer meg er hva de sier om meg i Uruguay og i Liverpool, og der har de alltid vært veldig støttende, sier Suarez.

- Alle pep uansett
Før han legger til:

- Etter at jeg fikk suspensjonen, ble jeg fortalt at jeg kunne vente meg tilrop og piping fra supportere. Men alle pep og ropte til meg fra før, og det var ikke noe nytt. Jeg brukte lite energi på det, og fokuserte på det jeg liker, nemlig å spille fotball, avslutter Suarez.

Suarez ble, til tross for åtte kampers suspensjon, Liverpools toppscorer denne sesongen. Han endte opp med 11 mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest