RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Clint Hughes / AP

- Liverpool går for Martinez

Sist oppdatert:
Klubbens eiere skal ha gitt spanjolen et tilbud.

Etter at Kenny Dalglish fikk sparken i Liverpool har det blitt spekulert heftig rundt hvem som skal overta jobben som manager i den tradisjonsrike klubben.

André Villas-Boas, Brendan Rodgers, Rafael Benítez, Josep Guardiola, Jürgen Klopp og Roberto Martinez er blant de som har blitt nevnt i forbindelse med jobben.

Klopp, Guardiola og Rodgers skal alle angivelig ha takket nei til å snakke med klubben, mens Villas-Boas ikke skal ha imponert under sitt intervju med klubbens eiere.

- Har fått tilbud
Dermed har stadig mer pekt mot at Wigan-manager Roberto Martinez er favoritt til å lande jobben. Fredag ettermiddag skal han også ha fått et tilbud.

- Liverpool har kommet med et offisielt tilbud for Martinez. Samtalene vil fortsette på tirsdag, skal Wigan-eier Dave Whelan ha opplyst til engelsk presse ifølge Sky Sports..

Whelan er imidlertid ikke kjent for å være en altfor troverdig kilde, og tidligere fredag uttalte samme mann at han tror Martinez uansett vil takke nei til jobben.

- Den strukturen de vil satse på i Liverpool passer ikke Martinez. Jeg tror ikke Liverpools eiere skjønner seg på engelsk fotball, sa han da.

- Vil ha full kontroll
Whelan sikter til eiernes planer om å opprettholde systemet med både manager og sportsdirektør. Louis van Gaal er blant de som har blitt koblet til den andre jobben.

- Roberto ønsker kontroll over alt. Han vil ha kontroll over alt fra ungguttene på 16 år til førstelaget, sa Whelan om mannen han selv hentet til England i 1995.

Roberto Martinez kom til England på midten av 1990-tallet, og var en del av de «Tre Amigos» i Wigan, sammen med Jesus Seba og Isidro Diaz.

Den nå 38 år gamle spanjolen spilte for klubben fram til 2001. Etter det var han innom Motherwell, og Walsall, før han fikk en ny vår i Swansea i 2003 til 2006.

Martinez avsluttet karrieren i Chester, før han i 2007 fikk jobben som manager i nettopp Swansea. Der gjorde han det bra og ble hentet tilbake til Wigan i 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere