RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Guardiola avsluttet med stil

Sist oppdatert:
Ledet Barcelona til ny tittel.

ATHLETIC - BARCELONA 0-3:

Fredag ledet Josep Guardiola sitt Barcelona for siste gang. Siden han overtok jobben som hovedtrener i 2008, har klubben dominert europeisk klubbfotball.

Under den tidligere midtbanemannens ledelse har katalanerne vunnet det meste som er på klubbnivå.

Tre ligatitler, to Champions League-titler, to Uefa Super Cup-titler, to Fifa Club World Cup-titler, én Copa del Rey-tittel og tre titler i den spanske supercupen er fasiten.

Pedro og Messi
Eller rettere sagt så var det fasiten. Etter fredagens cupfinale mot Athletic Bilbao kunne treneren plusse nok en tittel til samlingen. Totalt ble det 14 som Barcelona-trener.

Guardiola overtok jobben som trener etter Franck Rijkaard, og sto overfor en stor oppgave. Klubben hadde flere profilerte spillere, men alle dro ikke i samme retning.

Den tidligere midtbanemannen kvittet seg med folk som Deco, Ronaldinho og Samuel Eto'o og satset mer på folk som Andres Iniesta, Sergio Busquets, Pedro Rodrgiuez og selvfølgelig Lionel Messi.

Under Guardiolas ledelsen har Barcelona vartet opp med flott fotball, fått fram mange spillere fra egne rekker og dominert på banen. Dominere gjorde katalanerne også i finalen fredag.

Allerede etter tre minutter åpnet Pedro Rodriguez ballet og etter 20 minutter la Lionel Messi på til 2-0. I det 25. minutt satte Pedro Rodriguez inn sitt andre for kvelden.

Kampen var i realiteten kjørt etter 45 minutter, og når andre omgang ble målløs, var det ingen tvil. Barcelona kunne løfte pokalen.

Athletic Bilbao måtte se seg slått i nok en stor finale denne våren. Klubben tapte også finalen i Europa League.

Titlene som glapp
Fredagens cuptittel ble Barcelona og Guardiolas eneste tittel av stor betydning denne sesongen. Både i ligaen og i Champions League måtte laget se seg slått denne gang.

I Spania var det erkerival Real Madrid og deres trener José Mourinho som til slutt kunne juble. Klubben plukket 100 poeng fra 38 kamper, og endte opp ni foran Barcelona.

I Champions League var det Chelsea som ble katalanernes banemenn. Etter et 1-0-tap på Stamford Bridge, måtte det spanske laget jage i returmøtet på ærverdige Nou Camp.

Vertene ledet 2-0, og var én mann mer på banen, men et kompakt og hardtarbeidene Chelsea slo tilbake og kom seg utrolig nok unna med 2-2. Chelsea vant til slutt turneringen.

Neste sesong er det ventet at Guardiola vil ta et år fri fra fotballen, men i et intervju nylig sa han at det var mulig å lokke ham tilbake med det rette tilbudet.

Uansett hva han gjør de kommende årene, så vil 41-åringen alltid bli husket for det han gjorde i Barca-tiden. Klubben har alltid vært stor, men kanskje aldri så stor som under Guardiola?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere