RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Kyrre Lien

- En modig takling av Gerrard

Sist oppdatert:
Liverpool-kapteinen ble pepet ut på Ullevaal, men Roy Hodgson var fornøyd.

NORGE - ENGLAND 0-1

ULLEVAAL (Nettavisen): Noen minutter før den første omgangen var over satte Steven Gerrard inn en takling det virkelig luktet svidd av.

Liverpool-profilen kom inn med voldsom kraft mot Tom Høgli, som ble sendt flyende gjennom lufta før han ble liggende igjen på gressmatta.

- Modig
Hjemmepublikummet på Ullevaal reagerte med å pipe ut Gerrard hver gang han var borti ballen helt til han ble byttet ut ved pause. Roy Hodgson var imidlertid fornøyd med taklingen fra sin lagkaptein.

- Jeg synes det var en modig takling, og jeg håper å se mer av det i EM. Vi trenger spillere som viser slik innsats, sier den ferske landslagssjefen på pressekonferansen etter kampen.

- Han går ikke inn med noen intensjon om å skade motspilleren.

Gerrard: - Den føltes ren
Steven Gerrard så heller ikke noe galt med taklingen.

- Jeg synes jeg vant taklingen på ærlig vis, og den føltes ren. Gutten er ok, så det er ikke noe problem, sier Gerrard til Nettavisen og de andre pressefolkene som flokket seg rundt ham.

Han var kanskje ikke klar over at Høgli var sendt til sykehus for videre undersøkelser. Bildene viste at det ikke er snakk om noe brudd, men landslagslege, Thor Einar Andersen, mener dommeren burde slått hardt ned på taklingen.

- Skal vi bli kvitt disse taklingene så må dommerne bli strengere. Da er det enten gult eller direkte rødt kort. Etter å ha sett mange ankelskader på video og sånne situasjoner, eneste løsningen er å gi rødt kort. Da markerer du hvor tydelig vi skal være mot slike taklinger, sier Andersen til NTB.

- Voldsom takling
Brede Hangeland, som er vant med tøffe taklinger fra Premier League, synes taklingen var i overkant tøff, men poengterer at det er en kulturforskjell mellom engelsk fotball og de fleste andre nasjoner.

- Jeg er litt usikker på om han var på ballen eller ikke, men det var i alle fall en voldsom takling. Det er sånn som blir sett på som en god takling i England. Det er litt forskjell på fotballkulturene i England og andre steder, sier Hangeland til Nettavisen.

England vant kampen 1-0 etter at Ashley Young hadde lurt vekk nettopp Brede Hangeland og plassert ballen i mål bak Rune Allmenning Jarstein. Roy Hodgson fikk dermed en god start på sin tid som England-sjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere