RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Joe Klamar / Afp

Sjokktap for Pacquiao

Sist oppdatert:
Timothy Bradley stoppet Manny Pacquiaos seiersrekke i bokseringen med en omstridt poengseier.

I Las Vegas lørdag ble det et sjokktap for Pacquiao. Filippineren krever omkamp så snart som mulig.

- Neste gang vil jeg ikke gi dommerne sjansen til å avgjøre, sa han. Bradley, som erobret WBO-tittelen i weltervekt, var ikke sen med å tilby en ny kamp som vil gi ham svært mye penger.

«Pac-Man» regnes av mange for verdens beste bokser uansett vektklasse, og han har hatt VM-titler i åtte vektklasser. Lørdag måtte han tåle sitt første tap på over sju år. En dommer hadde 115-113 for Pacquiao, men de to andre mente begge at Bradley vant med samme sifre. Dermed kunne amerikaneren heve armene. Alle tre dommere var fra USA.

De fleste observatører mente at Pacquiao dominerte kampen og gjorde mer enn nok til å vinne. Promotor Bob Arum kalte dommeravgjørelsen «ufattelig» og «uforståelig».

- Jeg vil gratulere Tim Bradley, som kommer til å tjene masse penger etter dette. Men jeg vil si at jeg aldri har skammet meg så mye over å være del av boksesporten som i kveld, sa Arum.

Pacquiaos trener Freddie Roach sa at han steilet allerede da dommerkortet med 115-113 for filippineren ble lest opp. Han syntes det var for liten margin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere