RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Getty / All Over Press)

Stor prestasjon med liten bismak

Sist oppdatert:
En bismak Suzann Pettersen kjenner litt for godt.

- Nei, andreplasser er ikke noe å samle på.

Det sier Suzann Pettersen etter sin femte andreplass i en majorturnering, etter solid innsats i Wegmans LPGA Championship i Pittsford New York.

Men hun sier det med et lite glimt i øyet, for selv om det var litt bittert at seieren som var innen rekkevidde røk, var det deilig å få årets beste plassering i årets hittil viktigste turnering.

- Det var en veldig god uke, jeg følte meg i form hele veien og da er det kjipt å komme to slag short, forteller Suzann Pettersen til Nettavisen.

Det norske golfesset lå på en delt tredjeplass, to slag bak lederen Eun-Hee Ji, foran den siste runden. Men i løpet av sine første fem hull, hadde Suzann gjort tre birdier og tatt over ledelsen. Seieren var i sikte, og Tutta spilte bunnsolid.

To bogeyer ødela
Ved runding halvveis var Tutta fortsatt i tet, men kinesiske Shanshan Feng var i ferd med å komme i kapp. Og da Tutta rotet seg bort med bogeyer på hull 13 og 14 etter utslag i den ekstremte vanskelige roughen på banen, måtte hun til slutt nøye seg med en 2. plass. Den plasseringen delte hun med tre andre spillere, men den var likevel verdt 158.000 dollar.

Se resultatlisten her.

Underveis var hun lite fokusert på hvordan hun lå an, og var ikke veldig bevisst på at hun faktisk ledet.

Det hun derimot var bevisst på, var at hun måtte sette innspillet rett i koppen på det 18. hullet for å sikre seg omspill mot Feng. Ballen la seg i semiroughen like til høre for fairway på utslaget, og Tutta hadde rundt 135 meter igjen til flagget.

- Jeg visste at jeg måtte sette det slaget. Ballen lå litt nedover, og jeg var usikker på hvordan den ville komme ut, sier Suzann.

Men ballen kom ut akkurat slik hun hadde tenkt, men misset likevel med fire-fem meter.

Suzann spilte de fire rundene på supervanskelige Locust Hill på 71, 72, 71 og 70 slag. Tidligere i år har hun alltid hatt én svak runde som har ødelagt for turneringen, men denne gangen ble det fire solide runder og dermed en topplassering.

Kinesisk invasjon i vente?
Feng på sin side spilte en feilfri runde søndag, med fem birdier, og avanserte til slutt fra sjuendeplass til sin første seier på amerikansk jord, to slag foran Suzann Pettersen, Eun-Hee Ji, Mika Miyazato og Stacy Lewis.

- Jeg er så overlykkelig akkurat nå. Målet før sesongen var å vinne en turnering i på LPGA og få en topp ti i en major. Nå klarte jeg begge deler på en gang, strålte seierskvinnen i Golf Channels intervju rett etter at seieren var i boks.

Fengs seier kan være starten på en aldri så liten kinesisk invasjon i golfens verden. Da sørkoreanske Se Ri Pak vant to majorseire i 1998, var hun en ensom koreansk svale. I dag spiller rundt 40 sørkoreanere på LPGA, og er den dominerende nasjonen ved siden av USA.

I Kina satses det i øyeblikket voldsomt på golf, og ikke bli overrasket om det om ti år er 40 kinesere på LPGA-touren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere