RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty/All Over Press

Åpner OL med geiter, gjess og sauehund

Sist oppdatert:
Slik blir tidenes dyreste åpningssermoni.

Tidenes dyreste åpningsseremoni vil blant annet inneholde to geiter, ni gjess og tre sauehunder.

Regissør Danny Boyle har fått ansvaret for åpningsseremonien i London, som ifølge arrangøren vil koste drøyt 700 millioner kroner. Summen er historisk høy, men seremonien blir neppe en overdådig affære av den grunn. Boyle kan nemlig fortelle at første del av seremonien har fått temaet «grønt og trivelig».

Temaet har som oppgave å feire den engelske landsbygda, og inneholder derfor følgende rolleliste:

Tolv hester, tre kuer, to geiter, ti kyllinger, ti ender, ni gjess, sytti sauer og tre sauehunder.

Sammen med 20.000 frivillige vil dyrene kunne sprade rundt på ekte gress, akkompagnert av musikk fra den britiske duoen Underworld.

Filminnspilling
Danny Boyle er best kjent som regissør for filmene Slumdog Millionaire og Trainspotting. Ifølge Boyle er den største utfordringen i forhold til seremonien å få publikum på stadion – og millionene som sitter klistret til TV-ruta – til å føle seg like involvert. Han ønsker at tilskuerne skal føle at de er på en direkte filminnspilling.

- Vi ønsker å bruke kameraene mer aktivt, slik de ville blitt brukt i en film, sier Boyle.

Den olympiske ånd
Tusenvis av frivillige har allerede deltatt på 157 øvelser.

- Den beste måten å fortelle en historie på, er å jobbe med ekte mennesker, hevder regissøren. Han skryter også uhemmet av de frivillige.

- Jeg er forbløffet over den uegoistiske dedikasjonen hos de frivillige. De er selve definisjonen på den olympiske ånd og representerer det beste av hvem vi er som en nasjon.

- De gir opp tiden sin, uten at de krever noe tilbake, skryter Boyle.

En feiring
Det er ventet at generalprøven vil bli gjennomført med hele 70.000 ”jurymedlemmer” på tribunen.

Åpningsseremonien er forventet å bli en feiring av det britiske og den britiske historien, men ikke en kronologisk gjennomgang av de siste tusen år.

- Det blir en feiring av det Storbritannia har gitt til verden, og ikke en dryg reise gjennom den britiske historien, sier Boyle.

Bare Boyle
Stephen Daldry, administrerende direktør for seremonien, hyller Boyles visjon.

- Dette er ikke en seremoni laget av komiteen. Den har blitt laget av Danny Boyle og representerer all dybden, fantasien og humoren Danny innehar, sier Daldry.

Installasjonen av alt utstyr som trengs er ifølge Boyle rett rundt hjørnet. Dette inkluderer over 2000 lamper og 500 LED-konstruksjoner.

Tirsdag ble det også klart at BBC får ansvaret for å filme åpningsseremonien. Sammen med den tradisjonelle kringkastingen vil det også bli laget to kortfilmer av seremonien. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest