RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Dzagojev-agent dro voldtektsvits

Sist oppdatert:
EM-sjokkene kommer på løpene bånd.

Alan Dzagojev har i mange år blitt spådd en lovende framtid, og under sommerens EM-sluttspill har vi fått sett noe av talentet til russeren.

Dzagojev scoret to ganger mot Tsjekkia i russernes første kamp, og mot Polen tirsdag satte han inn sitt tredje mål i turneringen.

CSKA Moskva-spilleren har lenge vært sentral på klubblaget, blant annet i Champions League, men har måttet vente på det internasjonale gjennombruddet.

21-åringen debuterte for Russland tilbake i 2008, men før årets EM-sluttspill hadde han ikke klart å etablere seg som et klart førstevalg i troppen.

- Han vil utenlands
Men etter det den offensive spilleren har vist så langt i Polen og Ukraina, er det nok ikke tvil om at han har kommet for å bli i toppfotballen.

Dzagojev har flere ganger tidligere blitt koblet med toppklubber rundt om i Europa, og Chelsea og Real Madrid har lenge blitt ansett som favoritter til å sikre spilleren.

Dzagojev selv har tidligere uttalt at han er Chelsea-fan, og ville foretrekke en overgang til de blå fra London. Etter EM vil nok spekulasjonene rundt spilleren bare øke.

Agent German Tkasjenko har allerede fått flere spørsmål av pressen angående sin juvel. Agenten bekrefter at Dzagojev ønsker seg til en større liga.

- Han ønsker virkelig å flytte utenlands. Det har jeg hørt både fra Alan og medspillerne hans. Derfor er EM en viktig turnering, sier agenten ifølge Sports.ru.

- Her får han muligheten til å vise fram det han kan, og bevise at han er blant de mest talentfulle ungguttene i Europa, sier Tkasjenko.

Dro voldtektsvits
Når agenten skulle forklare pressen hvorfor Dzagojev hadde prestert så bra under EM så langt, havnet han imidlertid på ville veier.

- Det er en anekdote: Hvordan unngår en jente å bli voldtatt av fem afroamerikanere? Hun gir dem en basketball, liret den russiske agenten av seg.

Poenget med «vitsen» skal ifølge journalist James Appell være at Dzagojev glemmer alt annet når han ser en fotball. Reaksjonene mot utsagnet har likevel vært mange.

«Den uttalelsen fra Dzagojevs agent må være det mest fornærmende jeg har lest denne morgenen, i hvert fall», skriver fotballjournalist Kristian Walsh på Twitter.

Så sent som tirsdag sjokkerte også Italias Antonio Cassano med sine uttalelser. Han snakket om homofile i fotballen. Også dette sleivsparket fikk stor oppmerksomhet av media.

Tkasjenko kunne for øvrig opplyse om at Dzagojev var lykkelig på privaten for tiden, og at dette også var en faktor til at han presterte bra.

- Han er forelsket, og en forelsket person gjør alltid ting bedre enn andre, avsluttet presidenten i PROsport Management, ifølge TV-kanalen Rain.

Russland møter Hellas i siste gruppekamp i gruppe A.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere