RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje Scanpix

- Det er nesten ikke til å tro

Sist oppdatert:
Danskene hentet inn to mål mot Portugal, før de kortsluttet ti minutter før slutt.

EM - GRUPPE B:
DANMARK - PORTUGAL 2-3 : Danskene fikk en drømmestart på EM, da de overrasket og vant 1-0 mot stormakten Nederland i første kamp. Onsdag kveld skulle Morten Olsens menn bryne seg på Cristiano Ronaldo og resten av Portugals stjernegalleri.

Med poeng i denne kampen ville danskene ha halvannen fot i kvartfinalen, men Portugal hadde bestemt seg for å ta en grusom hevn på våre røde naboer.

Lagene møttes også i EM-kvaliken, der danskene rundspilte Ronaldo & co i siste kamp og sørget for at Portugal måtte ut i playoff. Det skulle hevnes i onsdagens kamp.

Festen tok slutt
Portugiserne fikk en drømmestart på kampen med to scoringer i første omgang, men Nicklas Bendtners reduserte to ganger og sørget for dansk kvartfinalehåp. Med fire poeng ville danskene ha vært svært nær en uventet kvartfinale, men en fotballkamp varer lenger enn 80 minutter.

Rett før slutt dukket nemlig innbytter Silvestre Varela opp og ødela den danske festen, da han satte inn vinnermålet til dansk fortvilelse.

- Skuffelsen er enormt stor. Vi hadde kanskje litt flaks mot Nederland, men i dag er vi veldig uheldige som ikke får poeng, sier Danmark-trener Morten Olsen i et SVT-sendt intervju etter kampen.

- Det er nesten ikke til at tro, sier danskenes forsvarsspiller Simon Poulsen.

Dermed står både Danmark og Portugal med tre poeng hver, når lagene har igjen én kamp av EMs gruppespill.

Danmark møter Tyskland i siste kamp, i det som trolig blir enda vanskeligere enn kampene mot Portugal og Nederland. Der må trolig Danmark vinne for å gå videre.

- Ser man på forløpet, så spiller vi en dårlig første omgang. Samtidig får vi skader, selv om det ikke skal være en unnskyldning, men (Niki Zimling) var viktig for oppspillene våre. Etter hvilen kom vi bedre med, og vi fikk utnyttet rommet bak Ronaldo langt bedre, sier Morten Olsen videre i intervjuet.

- Nå må vi se frem mot neste kamp, og se om vi kan få med oss poeng mot Tyskland, fortsetter Danmark-sjefen.

Pepe åpnet ballet
Selve kampen startet lovende for Danmark, som presset Portugal tilbake og noterte seg for fire hjørnespark før det var spilt ti minutter. Ingenting tydet på at de ville legge seg bakpå og gå for ett poeng, men det burde de kanskje ha gjort. Det var nemlig portugiserne som fikk den første scoringen.

Målet kom i det 24. minutt, da Pepe kontant headet inn et hjørnespark fra Joao Moutinho. En god prestasjon fra Real Madrid-stopperen, men slapt forsvarsspill av danskene.

Rødt kort?
Fem minutter senere ble danskene trolig snytt for en kjempemulighet og utvisning til Portugal. Et utspill fra keeper Stephan Andersen gikk langt ut, og spretten så ut til å sende Danmark alene gjennom med keeper. Da valgte Raul Meireles å stanse ballen med hånden, men fikk bare det gule kortet av dommer Craig Thomson. Der var Portugal heldige som ikke måtte fullføre kampen med ti mann.

Portugiserne takket og bukket, og fem minutter senere kom kveldens andre scoring. Nani fikk ballen høyt oppe i banen på Danmarks venstreside, så opp og fant Helder Postiga i feltet. Zaragoza-spilleren gjorde ingen feil og banken ballen i nettmaskene fra kort hold. 2-0 til Portugal.

Bendtner elsker Portugal
Da trodde mange at spenningen aldri ville nå kokepunktet på Arena Lviv, men en viss dansk superstjerne ville det annerledes.

Nicklas Bendtner har scoret i fire av de fem siste kampene han har spilt mot Portugal, og onsdag gjorde han det igjen.

Michael Krohn-Dehli ble spilt fri på bakerste stolpe og headet ballen vakkert på tvers i feltet, der Bendtner dukket opp og pirket inn reduseringen fra kloss hold. Vakkert gjort av Krohn-Dehli, Bendtner var på rett plass til rett tid og dermed sto det 2-1.

Ronaldo-bom
Andre omgang startet med en kjempemulighet til Cristiano Ronaldo og Portugal. Et brudd på midtbanen og påfølgende kontring sendte Ronaldo alene med keeper Andersen, men Real Madrid-stjernen tok ikke vare på muligheten. Skuddet gikk rett på keeper og Danmark fikk klarert.

Etter 60 minutter fikk William Kvist drømmetreff fra 25 meter, men skuddet snek seg så vidt utenfor mål.

I det 77. minutt fikk Cristiano Ronaldo nok en stor mulighet til å score hans første mål i mesterskapet. Superstjernen ble spilt helt alene gjennom med danskenes keeper, men skjøt håpløst utenfor. Det var den andre gigantmuligheten han sløste bort onsdag kveld.

To minutter etter at Ronaldo burde avgjort kampen, sjokkerte Bendtner med nok et mål. Han mottok ballen på bakerste stolpe etter innlegg fra høyre og headet hardt mot mål. Rui Patrício klarte ikke annet enn å slå den i innsiden av stolpen før den havnet i nettet. 2-2!

Men Portugal skulle dempe den danske festen betraktelig.

Og det var innbytter Silvestre Varela som gjorde det for Portugal. Han bommet på ballen på sitt første skuddforsøk, men fikk en sjanse til. Denne gangen smalt han ballen inn fra tolv meter.

Dermed endte det 3-2 til Portugal, og «dødens gruppe» lever for alvor opp til navnet sitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere