RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photo/Matthias Schrader

- Håper det ikke blir seks år til neste gang

Sist oppdatert:
Frankrike spilte som et uvær mot Ukraina. Nå seiler de opp som en av utfordrerne til EM-gullet.

EM - GRUPPE D:
UKRAINA - FRANKRIKE 0-2
: Frankrike fortsetter å imponere under Laurent Blanc, og fredag var det Ukraina som fikk gjennomgå. Kampen gikk som mange hadde spådd, Frankrike fortsetter sin glimrende form og beseiret Ukraina 2-0.

Le Bleus-sjef Blanc tok over et skakkjørt mannskap etter VM i 2010, men har virkelig fått sving på sakene.

Han har innført et strengere regime, røsket opp i spillergruppa, fjernet bråkmakerne og latt yngre krefter slippe til, noe som er blitt en ubetinget suksess.

Spillerne skryter også uhemmet av jobben Blanc gjør for Frankrike.

Etter seieren over Ukraina står Frankrike nå med 23 strake kamper uten tap, en fantastisk prestasjon av laget som røk hodestups ut av VM for to år siden.

Seks år siden sist
Nå seiler de opp som en av utfordrerne til EM-gullet, og har halvannen fot i kvartfinalen. Seieren var også Frankrikes første i et mesterskap på seks år.

- Jeg håper det ikke tar seks år til neste seier. Hvis det gjør det, er ikke jeg der og snakker om det, da er jeg sparket, sier Blanc på pressekonferansen etter kampen.

Han likte det han så av laget sitt mot Ukraina.

- Jeg er veldig glad og gratulerer spillerne mine, det var en stor kamp av laget mitt. Nå må vi fortsette å arbeide hardt, sier Blanc, som styrer mot kvartfinale.

Ukraina-trener Oleg Blokhin var imponert av Blancs menn etter tapet.

- Vi spilte mot et av de beste lagene i verden. Vi hadde våre øyeblikk, men Frankrike gjorde to mål, og da ble det vanskelig for oss, sier han.

Værkaos
Kampen mellom Ukraina og Frankrike fikk en svært merkelig innledning, for været var ikke på arrangørenes side. Det lynet og tordnet, samtidig som regnet fosset ned.

Det førte til at dommer Björn Kuipers så seg nødt til beordre lagene i garderoben allerede etter fem minutter.

Les mer om den dramatiske åpningen på kampen her.

Det var først uklart om kampen i det hele tatt kunne fullføres, men været bedret seg og kampen ble satt i gang igjen klokken 19. Da hadde det gått 55 minutter siden dommeren valgte å sende spillerne under tak.

Annullert
Frankrike åpnet friskt, og den første ballen gikk i nettet etter 15 minutter. Dessverre for franskmennene ble Jeremy Menez' scoring avvinket for offside, noe som var en korrekt avgjørelse.

I det 28. minutt fikk Frankrike nok en stor mulighet til å ta ledelsen. Franck Ribery forserte oppover venstresiden, og slo et innlegg langs bakken inn i feltet. Ballen skled gjennom feltet og endte opp hos Menez på bakerste stolpe. En gigantmulighet, men Menez skjøt rett på keeper Andrej Pjatov fra kloss hold.

Der burde Frankrike ledet 1-0.

Nesten for «Sheva»
Kaptein Andrej Sjevtsjenko er Ukrainas yngste og eldste målscorer gjennom tidene, og fikk en god start på EM med to mål mot Sverige. Mot Frankrike var han svært nære sitt tredje EM-mål i første omgang, da han rev seg løs og kom til avslutning etter 35 minutter, men Lloris reddet fint.

- Han har ikke mista det, han er jo 10 år yngre, ropte Canal9-kommentator i ekstase etter den gode prestasjonen fra Sjevtsjenko

Det var sjanserikt i første omgang, og syv minutter før pause var Frankrike igjen farlig frempå. Samir Nasri slo en flott dødball til Philippe Mexez, men Milan-stopperen ble nektet scoring av Andrej Pjatov. Nok en god redning av Ukraina-keeperen der.

Jeremy Menez og Andrej Pjatov sto for den store duellen i kampen, for Ukraina-keeperen vartet opp med nok en stor heading på en Menez-sjanse rett etter pause. Menez kom seg fri og fikk skutt fra kort hold, men Pjatov parerte med beina.

Men til slutt måtte også han gi tapt for en frisk Menez.

Menez, endelig
I det 53. minutt førte Ribery ballen langs venstresiden, skar innover i banen og slapp den videre til Karim Benzema. Real Madrid-spissen vendte opp og spilte videre til Ménez ute til høyre. Denne gangen gjorde han ingen feil og satte ballen trygt i mål bak Pjatov fra 10 meter. Dermed sto det 1-0 til Frankrike.

Frankrike hadde gått 22 kamper uten tap før kveldens oppgjør mot Ukraina, og fikk blod på tann etter 1-0-scoringen. Dermed tok det kun tre minutter til neste mål ble et faktum.

Benzema mottok ballen ute til høyre, vendte opp og spilte ballen opp mot Yohan Cabaye utenfor 16-meteren. Newcastle-spilleren rev seg fri fra og satte kula sikkert ned i hjørnet forbi Pjatov. 2-0 til Frankrike.

Ukraina jaktet redusering, men i stedet var det Frankrike som fortsatte å skape sjanser, som da Yohan Cabaye skjøt i stolpen etter 65 minutter.

Stort mer skjedde ikke i andre omgang, og kampen endte med 2-0 til Laurent Blancs menn. Nå har Frankrike fire poeng, ett mer enn Ukraina, og kvartfinaleutsiktene er gode.

Frankrike har nå igjen én kamp i gruppespillet, og møter Sverige førstkommende tirsdag. Samme kveld møter Ukraina England i den siste kampen i gruppe D.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere