RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos

- Operasjonen var bra, men pasienten døde

Sist oppdatert:
Erik Hamrén var langt nede etter at Danny Welbeck hælsparket Sverige ut av årets EM-sluttspill.

EM - GRUPPE D:
SVERIGE - ENGLAND 2-3
: Våre svenske naboer er slått ut av årets EM-sluttspill, etter å ha gått på nok et tap i gruppe D.

Det sørget England for, da de slo våre naboer 3-2 fredag kveld, i det som kun kan beskrives som et mesterverk av en fotballkamp.

Kampen hadde absolutt alt. Fantastiske mål, begge lag ledet i løpet av oppgjøret, en innbytter som snudde kampen og et lag som må bestille flybilletter hjem fra EM.

Nå har England og Frankrike fire poeng hver, Sverige har null, og dermed spiller det liten rolle for Erik Hamrén og hans menn hva som skjer i den siste gruppespillkampen førstkommende tirsdag.

Hej då, Sverige!

- Stor sorg
Landslagssjef Erik Hamrén var selvsagt langt nede etter å ha blitt slått ut av EM.

- Det er en stor sorg. I to kamper har vi fortjent poeng, men jeg er stolt av guttene og måten vi spiller på. Men vi skal vinne også, og der har vi ikke hatt marginene med oss. Men jeg er fornøyd med guttene i denne kampen, sier Hamren til TV4.

På pressekonferansen senere fredag kveld sa han det ganske så treffende:

- Operasjonen var veldig bra, men pasienten døde.

Den tidligere Rosenborg-treneren mener effektiviteten var forskjellen på lagene.

- Vi gjør en god match, kontrollerer den fint, men de er veldig effektive. De har ikke mange målsjanser i løpet av kampen, sier Hamrén.

Theo Walcott kom inn og var en sterk bidragsyter til Englands seier. Arsenal-spilleren var fornøyd med at England viste moral og kjempet seg tilbake i kampen, men ville ikke si stort om egen innsats.

- Jeg vil ikke si at jeg forandret kampen på egenhånd. Det er alltid fint å komme fra benken og vise at man kan, og jeg var skuffet over å ikke starte kampen. Jeg følte meg pigg på oppvarmingen, og man er nødt til å være pigg i slike kamper, sier Walcott til Uefa.com etter kampen.

Selve kampen åpnet friskt, og England skapte to halvstore muligheter før det var spilt 10 minutter. Zlatan Ibrahimovic testet skuddfoten etter 20 minutter, men målene lot vente på seg.

Kjempescoring
Etter 23 minutter var det en Liverpool-duo som bestemte seg for å gjøre noe med akkurat det.

Steven Gerrard fikk ballen godt inne på Sveriges venstreside, tittet opp og så at lagkamerat Andy Carroll ventet i feltet. Innlegget var millimeterpresist og Carroll stanget ballen i mål bak en forfjamset Andreas Isaksson. Liverpool-spissen knuste de svenske stopperne i duellen, og dermed ledet England 1-0.

- Steven Gerrard har den beste innleggsfoten i verden, og headingen fra Carroll er stor idrett, sa TV 2-ekspert Henning Berg om målet.

Resten av første omgang forløp uten de helt store mulighetene, og svenskene slet med å komme til sjanser på et godt organisert England-forsvar. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-1 til England.

Sverige var vel vitende om at de kunne pakke kofferten og forberede hjemreise fra EM med tap over England, og gikk offensivt til verks i andre omgang.

Det lønnet seg, for utligningsmålet kom allerede fire minutter ut i andre omgang.

Slo tilbake
Et frispark fra Zlatan Ibrahimovic gikk rett i muren og tilbake til Zlatan, som ladet kanonen på ny. Skuddet gikk rett i Olof Mellberg, videre i Glen Johnson og over mållinjen bak en forfjamset Joe Hart i England-målet. Dermed sto det 1-1 på finalearenaen Olympiastadion.

Men det stoppet ikke der. Ti minutter senere satte svenskene enda en spiker i England-kista.

En dødball fra Sebastian Larsson ble slått perfekt inn i England-boksen, der Olof Mellberg steg til værs og headet inn 2-1-scoringen. En vakker scoring av svenskene, men hva i alle dager drev England-forsvaret med? Mellberg fikk stå helt alene og heade inn ledermålet.

England svarte
Det pleier alltid å bli jevnt når Sverige og England møtes, men svenskene har hatt taket på disse kampene. Sist vant England 1-0 på Wembley i en treningskamp i november, men det var Englands første seier over Sverige på 12 forsøk siden 1968.

Og jevnt ble det også fredag, og England slo kjapt tilbake etter Mellberg-scoringen.

Theo Walcott hadde nettopp kommet på banen som innbytter, og fikk ballen 20 meter unna mål. Arsenal-spilleren ladet kanonen og fyrte av mot mål, og ballen smalt inn i nettmaskene bak en utspilt Isaksson. Dermed sto det 2-2 i Kiev.

Kampen hadde nerve hele veien, og begge hadde sjanser til å øke til 3-2. Sverige var nærme et kvarter før slutt, da et skudd fra Zlatan Ibrahimovic ble reddet av Joe Hart på mesterlig vis.

Men der Zlatan bommet, lyktes Danny Welbeck. I det 77. minutt satte Walcott fart, kom seg rundt på høyre og slo inn foran mål. Danny Welbeck fikk ballen bak seg, men klarer på magisk vis å sette den i mål med hælen. Fantastisk fint gjort av Welbeck, og England gikk opp i 3-2!

Sverige jobbet for å få utligningsmålet, men England holdt unna. Det var også engelskmennene som nærmest enda en scoring, da Gerrard bommet på en god mulighet på overtid.

Dermed er det exit Sverige i EM 2012!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere