RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Rose / Getty images

Svensk journalist spionerte på England

Sist oppdatert:
Engelsk gardin-glipp kunne fått store følger.

Fredagens oppgjør mellom England og Sverige ble mest av alt en fantastisk fotballkamp, hvor engelksmennene til slutt sto igjen som vinnere.

Men skal vi tro Mail on Sunday hadde Sverige de beste forutsetninger for å få med seg noe fra kampen.

Spionerte
Lenge før Englands manager, Roy Hodgson, offentliggjorde lagoppstillingen, hadde nemlig en svensk journalist fått nyss i både denne og Englands offensive og defensive taktikk.

Tilfeldighetene ville det nemlig slik at Ola Billger hadde sensajonelt gode utsiktsmuligheter fra hotellrommet sitt i fjerde etasje.

Svenska Dagbladet-journalisten kunne fra vinduet se rett inn i Englands taktikkmøte i etasjen under.

- Vi måtte bruke kikkert for å få med detaljene, men kollegaen min og jeg hadde perfekt utsikt i 40 minutter, sier Billger.

Og det var ikke hva som helst som åpenbarte seg foran dem.

- Det var tydelig at engelskmennene snakket om hvordan de skulle angripe og hvordan Sverige ville stille opp på offensive cornere, forteller svensken.

- I tillegg skjønte vi etter å ha sett taktikk-tavla at Andy Carroll ville starte, mens Alex Oxlade-Chamberlain skulle benkes, sier Billger videre.

Fornøyde svenske ledere
Det tok altså 40 minutter før en hotellansatt fant ut at det var på tide å dra for gardinene, men da hadde svenskene allerede fått det de trengte.

- Jeg vet ikke om de trakk for fordi de skjønte at vi spionerte. Uansett hadde vi fått nok informasjon til å lage en flott sak i avisa. I tillegg ringte vi det svenske fotballforbundet (SFF) for å dele det vi hadde funnet, sier Billger.

Journalisten sier videre at Reine Almquist i SFF var meget fornøyd med informasjonen og spesielt det de kunne fortelle om Englands lagoppstilling.

Svakt utnyttet
Til tross for at man satt på verdifull informasjon, greide ikke Sverige å gjøre i den avgjørende kampen. England vant til slutt 3-2, blant annet etter en scoring fra nevnte Andy Carroll.

Dermed kan man ikke påstå at Sverige klarte å utnytte det gode etteretningsarbeidet de svenske journalistene gjorde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere