RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Fy Zlatan, for en perle!

Sist oppdatert:
Zlatan Ibrahimovic gjorde det igjen.

SVERIGE - FRANRIKE 2-0:

De fleste husker Zlatan Ibrahimovics perlescoring med hælen fra EM i 2004 mot Italia.

Tirsdag toppet han dette med nok en EM-perle. I møtet med Frankrike i gruppe D vartet den svenske stjernespilleren opp med et av de flotteste målene så langt i årets turnering.

Det hele skjedde tidlig i andre omgang, og Sebastian Larsson sto bak innlegget.

- Perfekt innlegg
Ibrahimovic la seg over i horisontalen og banket ballen i mål på hel volley fra 15 meter. En klassescoring av svenskenes kaptein og en etterlengtet opptur for de blågule.

- Vi hadde mange gode angrep i denne kampen. Jeg kom opp så mye som mulig, men forsøkte også å hjelpe laget bakover. Jeg fikk et perfekt innlegg fra «Sebbe». Det lignet det mot Island, selv om jeg da skjøt med venstre og nå med høyre, og det gikk i mål, sier Zlatan til SVT.

- Hele laget gjorde en fantastisk kamp. En deilig avslutning med tanke på de to kampene vi har hatt. I dag fikk vi uttelling på alt vi gjorde, sier svensken videre.

Oppgjøret endte nemlig med 2-0 til svenskene, som i det minste kunne trøste seg med en trepoenger, selv om det ble tidlig EM- exit.

LES OGSÅ: Her er skandalen et faktum

Stoppet seiersrekke
Sverige satte dermed også en stopper for den lengste aktive rekken av landskamper på rad uten tap. Frankrike hadde nemlig unngått tap i sine 23 siste kamper.

- Vi trodde på hverandre, vi hjalp hverandre og kommuniserte bra, sier Ibrahimovic.

- Publikumsstøtten var fantastisk! Det var en av store årsakene til at vi ville vinne. Vi visste at det ville komme mange i dag og vi ville ikke at de skulle reise forgjeves.

- Mellberg har sagt at dette er hans siste mesterskapskamp. Hva har han betydd for Sverige og for deg?

- Det er synd at Olof skal slutte. En av mine nærmeste venner og en fantastisk person. En fantastisk fotballspiller. Han har gjort et fantastisk EM. Om han velger å slutte nå, har han avsluttet på beste mulige sett, gjennom å spille som han alltid gjør; på topp.

Toivonen traff stanga
Utgangspunktet før møtet på Olimpskij stadion var ganske greit. Frankrike helst ha minst ett poeng for å være sikret avansement, mens svenskene hadde fint lite å spille for.

De blågule fikk likevel kampens første store målsjanse. Den kom allerede etter ti minutter.

Anders Svensson sendte i vei en langpasning, og Ola Toivonen vant duellen med Philippe Mexes.

Toivonen kom dermed alene igjennom med Frankrike-keeper Hugo Lloris. PSV-spissen rundet burvokteren, men satte ballen i stanga fra spiss vinkel.

Ellers bød den svært jevnspilte førsteomgangen på lite målsjanser.

Tempoet var lavt og de fleste avslutningene kom via franske skudd fra langt hold og svenske headinger fra rundt straffemerket. Begge lag gikk i garderoben med smultring på lystavla.

Sett ut ifra første omgang var det lite som tydet på at Frankrike kjempet om gruppeseier og avansement til kvartfinale. Lite tydet også på svenskene ville avslutte med flagget til topps.

Perle av Zlatan
Etter en ganske kjedelig første omgang skulle det bli mer fyrverkeri etter pause. I det 54. minutt var det duket for scoring, og selvfølgelig var det Zlatan Ibrahimovic som sto bak.

Den svenske spissen har vært i god form for sitt blågule land i EM, og sto med én scoring før møtet med Frankrike. Tirsdag avsluttet han EM med stil.

Sebastian Larsson slo pasningen, før Milan-spissen la seg i horisontalen og banket ballen i mål på hel volley fra 15 meter. En klassescoring av svenskenes kaptein.

Frankrike forsøkte å svare. Samir Nasri kom nærme med sitt harde langskudd fra 20 meter, som nesten strøk den høyre stolpen til Andreas Isaksson.

Zlatan Ibrahimovic var god i første omgang, men løftet seg enda et hakk etter pause, mye takket være et strålende innhopp av Christian Wilhelmsson.

Den tidligere Stabæk-helten var med sin fart og teknikk et konstant uromoment for det franske forsvaret.

Frankrike satte inn både Olivier Giroud og Jeremy Menez i et håp om at det ville bidra til en utligning, men svenskene og spesielt Olof Mellberg var bunnsolide i forsvar.

I stedet kunne Sebastian Larsson fastsette sluttresultatet til 2-0 på tampen.

PS. Philippe Mexes pådro seg sitt andre gule kort i EM, og må stå over kvartfinalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere