RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

EMs mest sexy spillere

Sist oppdatert:
Jenter: Vel bekomme. Gutter: Se og lær.

Undertegnede fikk den fantastiske oppgaven å kåre de ti mest sexy spillerne i EM. Fantastisk og umulig.

Etter å ha googlet meg gjennom samtlige 16 tropper, og vært med på en emosjonell berg-og-dal-bane av skuffelser, overraskelser og overveldende visuell lykke, fikk 40 spillere plass i semifinalen.

Av disse skulle ti velges ut. Kun ti. Hvordan veier man spansk mystikk opp mot italiensk metroseksualitet og tysk maskulinitet?

Jeg gravde gjennom enorme mengder bildemateriale. Kroppsvisiterte grundig (!). Måtte nesten tilføres intravenøs væske som følge av all siklingen.

Etter et inderlig vondt farvel med dem som ikke kvalifiserte seg til den endelige listen, satt jeg igjen med ti spillere - menn - som i aller høyeste grad faller under kategorien sexy. Hver på sin måte. Overkropper så deilige at det vipper mot det groteske. Sexy blikk. Sjarmerende smil. Enkelte har du nok sett på en slik liste før, og var uunngåelige. Andre er det kanskje første, men ikke siste, gang du sperrer øynene opp for.

Her er resultatet av Nettavisens kåring «EMs ti mest sexy spillere» (førsteplassen finner du nederst i saken):

10.Jesus Navas (Spania)
Den spanske vingen kommer med på sexylisten av to grunner: det ene og det andre øyet. En mørk spanjol med lyse øyne er sjelden vare, og mens noen blikk kan drepe, kan Jesus Navas bruke øynene til å frelse. Eller friste.

9.Cristiano Ronaldo (Portugal)
Selvfølgelig må han med. Det er Cristiano Ronaldo - mannen med verdens deiligste overkropp. Niendeplass er imidlertid alt den portugisiske superstjernen får. Mest på grunn av den grusomme sveisen han hadde anlagt for EM-anledningen. Hele oppsatsen minnet om en stakkars smågutt sitt første møte med pappas hårgelé. Eller mamma stylingspray. Og vi vet med sikkerhet at det ikke er første gang Ronaldo testet ut hårprodukter. Volum, pigger og annet tull har imidlertid sakte forsvunnet i løpet av mesterskap, og i kvartfinalen mot Tsjekkia så driblefantomet nesten kjekk ut igjen. Uansett kommer vi ikke utenom den fantastiske mageregionen, og det faktum at han har de mest imponerende fotferdighetene i mesterskapet.

8.Leonardo Bonucci (Italia)
Sexylisten kommer ikke utenom en italiener. Å utelate en slik sensuell nasjon, ville være som å spille en fotballkamp uten dommere til stede: katastrofalt og uten retningslinjer. Det er på mange måter motelandet som har satt standarden for hvordan fotball kombineres med sexy, med eksempler som Paolo Maldini, Fabio Canavaro, Luca Toni, Francesco Totti, og nå også Leonardo Bonucci. Han er kanskje ikke like jålete som sine sexy forgjengere ... Men ærlig talt, det er bare positivt.

7.Olivier Giroud (Frankrike)
Hvis du googler denne franske godbiten, skjønner du hvorfor han har kommet med. Flere kilo med sexy muskler, en god dose kjekk, og en spiseskje metroseksuell blandet sammen, og du får en deilig fransk croissant ved navn Olivier Giroud. Jeg tar i alle fall gjerne en bit. Eller et helt bakeri.

6.Aleksandr Kersjakov (Russland)
Den russiske spissen vaket lenge på utsiden av den endelige listen, men kom med da det dukket opp et bilde av ham i dress. Litt urettferdig, kanskje, ettersom alle menn er deilige i finstasen, men Kersjakov overgår deilig på dette bilde. Årsaken til global oppvarming kan godt være det smeltende blikket til St. Petersburg-spilleren, og jeg unner ingen dommer å komme i en situasjon der disse øynene trygler om å få straffe. Jeg kunne godt ha gitt hele det andre laget marsjordre for noen sekunder i Kersjakovs himmelske blikk. USAs McDreamy må passe seg, for han har fått en real utfordrer fra Russland.

5.Sergio Ramos (Spania)
Sveisen er en viktig faktor for å nå høyt opp på denne tabellen. At Sergio Ramos skulle ende opp på listen, er derfor en enorm overraskelse. Midtstopperen er kjent for sine lange og pistrete lokker, og hadde hatt godt av et tur innom militæret for å få fjernet reiret. Hvordan det ble gjort spiller for øvrig ingen rolle, men da Ramos ankom EM, var det, nettopp, uten spetakkelet på toppen av hodet. Isteden, og takk Gud, hadde han anlagt en mandig, svært kledelig frisyre. Plutselig oppdaget man det fantastisk kjekke ansiktet som har blitt skjult alle disse årene. Sergio Ramos er faktisk en sexy fyr! Derfor fortjener han, kanskje mer enn noen andre og til ettertanke for alle med grusomme hårsveiser, en femteplass på lista.

4.Iker Casillas (Spania)
Med hele tre mann på lista er det ingen tvil om at Spania vinner EM i sexy. Deiligst av dem alle: Iker Casillas. Kanskje er det faktumet at han er keeper, som sikrer fjerdeplass på lista. Sterke hender. Beskyttende av instinkt. Jeg hadde i alle fall ikke hatt noe imot å være en ball som blir sparket rundt, dersom ferden ender opp i keeperhanskene til 31-åringen.

3.Nicklas Bendtner (Danmark)
«Nicklas Bendtner?» gnålte mine mannlige kolleger da de oppdaget at den danske spissen hadde kommet med på lista. Er det virkelig så overraskende? Bendtner er en typisk skandinavisk kjekkas, superstjernen på det danske landslaget, og like deilig før en kasse med Carlsberg, som etter. Ikke bare kom den deilige, danske drengen med på lista, han rykket også flere plasser opp på sexytabellen da ha scoret mot Portugal og feiret med å dra shortsen ned på knærne for å vise fram reklamen han hadde plassert på trusa. Bendtner fikk en bot på 100.000 euro, som han for øvrig slipper å betale, og det er sikkert flere frøkner rundt om i Europa som gjerne tar opp et forbrukslån for å se undertøysshowet en gang til.

2.Andrej Sjevtsjenko (Ukraina)
Det sies at østeuropeiske jenter er blant de peneste i verden, og etter å ha gjennomgått Ukrainas tropp, vil jeg gjerne slå et slag for guttene med samme geografiske opphav. Vertsnasjonens tropp viste seg å inneholde mye lekkert, men med kun ti plasser til disposisjon, måtte noen velges bort. Som representant for alle ukrainske kjekkaser, har jeg valgt ut Andrej Sjevtsjenko. Tidligere Milan- og Chelsea-spiller, kompis med Silvio Berlusconi, Armani-modell og ambassadør for SOS-barnebyer. Og kjekk, så utrolig kjekk. Med sine 35 år er Sjevtsjenko kåringens mest mandige godbit, og fortsetter han å eldes i denne stilen, vil han befinne seg på sexy-lister i tilnærmet all fremtid.

1.Mario Gomez (Tyskland)
EMs toppscorer har alt. Skuddfoten, åpenbart, og et perfekt utseende. Akk, så perfekt. 189 centimeter med buldrende muskler. Selve definisjonen på kjekk. Mørkt hår og mystisk øyne. Gomez har tysk mor og spansk far, og har definitivt arvet det beste fra to verdener, visuelt sett. I tillegg ryktes han å være en jovial kar. Tyskland-spissen er engasjert i samfunnsproblemer, og er for eksempel en forkjemper for homoseksualitet. Det bør vel her skytes inn, med et snev av bitterhet, at 26-åringen har kvinnelig kjæreste. Silvia Meichel må være verdens heldigste jente, som får sove i armkroken til EMs desidert mest sexy spiller. Jeg gjør likevel et forsøk: Mario, e-postadressen min finner du der oppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere