RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ap/Scanpix

Hvorfor spør du, Balotelli?

Sist oppdatert:
I semifinalen mot Tyskland viste «Super-Mario» hvorfor det alltid handler om ham.

EM - SEMIFINALE
TYSKLAND - ITALIA 1-2:

«Why always me?»

Torsdag kveld, Mario Balotelli, besvarte du ditt eget spørsmål. Da Tyskland produserte de største sjansene og var klare favoritter til å nå finalen, sto Manchester City-stjernen fram.

Med to fantastiske scoringer sendte han Italia til finalen og de asurblå supporterne til himmels. Mesut Özils overtidsscoring på straffe var ikke nok for Tyskland.

Nå venter finale mot Spania for italienerne, som ingen trodde på før mesterskapet startet.

Tyskland åpnet best
Det var imidlertid Tyskland som produserte den første store sjansen i kampen da Mats Hummels fikk stå alene foran mål og avslutte. Ved stolpen sto Andrea Pirlo og reddet italienerne fra å havne under.

Tyskerne fortsatte presset og festet et aldri så lite grep om kampen i åpningsminuttene.

Kampens andre store sjanse kom da et innlegg ble slått inn fra Tysklands høyre side. Ellers så sikre Gianluigi Buffon slo ballen rett i en motspiller og til corner for Tyskland. Ballen kunne like gjerne havnet i nettet bak Juventus-keeperen.

En ekstra spesiell kveld var det nok for Riccardo Montolivo. 27-åringen har tysk mor og kunne vært på motsatt banehalvdel i torsdagens kamp. Midtbanespilleren fikk Italias første brukbare sjanse i kampen, men Manuel Neuer holdt skuddet fra langt hold.

Det var bare en advarsel om hva som skulle komme noen minutter senere.

Balotelli-show
Antonio Cassano og Mario Balotelli har fått kritikk for at samarbeidet dem imellom ikke har fungert optimalt. Den kontroversielle duoen ville gjerne stoppe munnen på kritikerne og gjorde det på en fenomenal måte.

Førstnevnte gjorde et ypperlig forarbeid før han slo inn til angrepsmakkeren som stanget ballen i mål til 1-0 for Italia.

Balotelli spilte en strålende kamp på topp for Italia og ga svar på tiltale til kritikerne hjemme i Italia.

Han var imidlertid langt fra ferdig for kvelden. Et drøy kvarter senere lurte Manchester City-spilleren Tysklands forsvarsrekke og stakk i bakrom. Mot Spania ble han nådd igjen og taklet i en lignende situasjon.

Denne gangen var «Super-Mario» nådeløs og banket ballen i krysset bak en sjanseløs Neuer. Italia ledet 2-0.

Dramatiske sluttminutter
Joachim Löw skjønte at han måtte gjøre noe for å endre kampbildet og sendte Marco Reus og Miroslav Klose på banen i jakten på en redusering.

Lukas Podolski og Mario Gomez, som startet mesterskapet så bra, ble tatt av banen.

Ingen av innbytterne klarte å overliste Gianluigi Buffon, og de gangene Tyskland var i nærheten av en redusering, ryddet Juventus-keeperen og hans midtstoppere opp foran mål.

Reus prøvde seg blant annet på et flott frispark fra 25 meter, men Buffon var med på notene og fikk bokset ballen over mål.

Italia var heller ikke ufarlig på kontringer. Antonio Di Natale fikk den største muligheten, men alene med Neuer satt han ballen i nettveggen.

På overtid fikk Tyskland straffespark etter at et innlegg traff armen til Balzaretti. Mesut Özil satte ballen i hjørnet og reduserte til 1-2.

Nærmere kom ikke Tyskland og dermed blir det finale mellom Spania og Italia.

Mario Balotelli har advart de spanske forsvarsspillerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere