RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Oliver Berg / SCANPIX

- Det kom som et totalt sjokk

Sist oppdatert:
Ståle Solbakken har en tøff oppgave foran seg.

- Jeg forventer at vi rykker opp.

Ordene stammer fra Steve Wright, en av lederne i supportergruppa The Yorkshire Wolves. Han er også redaktør i supportermagasinet «The Musketeer», og har fulgt klubben tett gjennom alle år. 

Nettavisen tok en prat med ham to dager før Ståle Solbakken starter i jobben som Wolverhamton-manager 1. juli. Nordmannen har en stor oppgave foran seg, når han nå begynner arbeidet med å få Wolverhampton tilbake til Premier League.

- Det blir ikke lett for Ståle i Championship. Det er en veldig tøff liga å komme seg ut av, og det er mange gode lag der. Forhåpentligvis kan han overtale flesteparten av spillerne til å bli værende i klubben, og få inn litt etterlengtet selvtillit i gruppa, sier Wright til Nettavisen.

- Totalt sjokk
Supporterlederen forteller at ansettelsen av Ståle Solbakken kom som lyn fra klar himmel.

- La meg først si: Det kom som et totalt sjokk da Ståle ble ansatt, og jeg var ikke den eneste som følte det sånn. Det var noen veldig gode managere tilgjengelig i England, men med tanke på fiaskoen vi opplevde med ansattelsen av Terry Connor, bestemte tydeligvis Steve Morgan (styreformann) seg for å lete utenlands, sier han.

- Det som bekymrer meg, er at Ståle ikke kjenner fotballen her borte. Jeg vet han spilte for Wimbledon, men han fikk ikke mange kampene og spillet er blitt dramatisk annerledes nå. Å se kampene på TV er noe helt annet enn å være til stede, det går så fort! Men jeg vil ikke dømme han nå, og forhåpentligvis blir han suksessfull i jobben, forteller Wright.

- Hva visste du om Solbakken fra før?

- Jeg visste ingenting om Ståle fra før. Men jeg har gjort hjemmeleksen min, og han har vært veldig suksessfull både som spiller og manager i Skandinavia. Det fungerte ikke i Köln, og derfor tror jeg han ser frem til utfordringen i Wolves, sier han.

- Ikke her for å bli likt
Selv om han ikke visste noe om Solbakken da han ble ansatt, har han fått et godt inntrykk av den norske treneren så langt.

- Når man observerer ham, virker det som han har stor tilstedeværelse. Jeg liker det i folk. Men når alt kommer til alt, er han her for å vinne fotballkamper og rykke opp, ikke for å bli likt. Som alle andre managere vil han bli bedømt ut fra resultater. Jeg håper også han tar med seg sine egne folk til trenerstaben, for vi trenger noen friske idéer og en plan B og C, forteller Wright.

Solbakken har en formidabel oppgave foran seg, med et mannskap som kun vant fem av sine 38 kamper forrige sesong, slapp inn flest mål og scoret færrest. Det blir tøft å finne tilbake til seiersformen, tror Wright.

- Når han blir kjent med spillerne, håper jeg han klarer å identifisere problemene vi har hatt. Jeg hører at han har sett alle kampene på forrige sesong på DVD. Han må få orden på problemene så fort som mulig. Vi endte med å holde nullen mindre enn en håndfull ganger forrige sesong, og slet med å score mål, noe vi har slitt med de siste to sesongene. Slike ting må han rette på, sier han.

- Veldig ambisiøs
- Forhåpentligvis kan Ståle og klubben utvikle seg i fellesskap. Han virker veldig ambisiøs, og er i rett alder, og det liker jeg. Jeg krysser fingrene for at hans moderne filosofi vil trenge gjennom til spillerne, og det vil nok ta kort tid å finne ut hvem som forstår spillestilen hans. Alle spillerne vil få en sjanse, men jeg håper bare han er mann nok til å fjerne de som ikke er gode nok, sier Wright.

- Har dere kommet på en sang for ham ennå?

- Ha, ha, ikke som jeg vet. Men når sesongen kommer i gang, er jeg sikker på at vi finner på en bra sang for ham. Kanskje sangen blir fra det fantastiske norske heavy metal-bandet Tomorrow's Outlook, sier han.

Det som er helt sikkert, er at supporterne kommer til å gi Solbakken en fair sjanse. Det garanterer Wright.

- Vi kommer til å gi ham 100 prosent støtte, det gjør vi alltid med nye managere. Vi er tålmodige, men ingen kan vente i evig tid.

Championship-sesongen starter 18. august, og Solbakkens Wolves reiser til Leeds i første serierunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere