RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Philippe Woods / AFP

Platini vil fordele EM på 13 land

Sist oppdatert:
- Veldig skeptisk til dette, sier Arne Scheie.

På en pressekonferanse i Kiev lørdag formiddag, lanserte UEFA-presidenten muligheten for å avholde EM i 2020 i 12-13 nasjoner.

- Vi diskuterer for øyeblikket ideen om å fordele EM 2020 over hele Europa. Beslutningen vil bli tatt i løpet av januar eller februar, før det skal vi diskutere det veldig nøye, sier Platini.

Han mener at man istedetfor å ha 12 stadioner i ett land, like godt kan ha 12 stadioner i ulike storbyer.

Kan fly med lavpris-fly
Hva den jevne fotballtilhenger mener om å måtte fly rundt halve Europa for å følge laget, er ennå uvisst.

Michel Platini tror ikke det byr på noe problem.

- Det finnes jo lavpris-flyselskaper, sier franskmannen, og glemmer kanskje at alle priser har en tendens til å skyte i været når det er EM-tid.

Arne Scheie som har kommentert årets EM for NRK, mener det er en spennende tanke, men jubler allikevel ikke for forslaget.

- Nå har de allerede gjort store endringer til neste EM ved å innføre det nye 24-lagssystemet. Det er ikke godt å si hva nye, store endringer vil gjøre med entusiasmen til publikum, sier Arne Scheie til Nettavisen.

- Skeptisk
Personlig synes han det er rart å se utviklingen europamesterskapene har tatt de senere årene.

- Jeg er jo av den gamle skolen, og husker godt da EM kun besto av fire lag og naturligvis ble arrangert i bare ett land, sier Scheie.

- Foreløpig er jeg veldig skeptisk til dette forslaget, men på den annen side ser vi at det er store avstander mellom vertsbyene i Polen og Ukraina, så det er jo noe som kanskje vil kunne la seg gjøre, avslutter Scheie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere