RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Taper terreng i toppen

Sist oppdatert:
Nikola Djurdjic og spisskollegaen glimtet til én gang mot Tromsø. Det holdt ikke til seier.

HAUGESUND - TROMSØ 1-1:

Både Haugesund og Tromsø gikk til kamp, fullt klar over behovet for tre poeng, dersom man skulle henge med i tetkampen i Tippeligaen.

Vertene fra Haugaland har tradisjonelt et godt tak på gjestende lag på eget gress. Per-Matihias Høgmo og hans spillere er imidlertid kjent for sin defensive styrke, og har bydd på problemer for måkene før.

Slik fortonet kampen seg også de første 45 minuttene på Haugesund stadion. Hjemmelaget hadde ballen mest, men slet med å finne ut av hvordan man skulle ta seg forbi Fredrik Björck og co. bakerst hos Tromsø.

Det var derfor ikke mye å si på at lagene gikk til pause med 0-0.

Bedre i motvinden
Etter sidebyttet virket det som om FKH fikk bedre kontroll på oppspillene. Kanskje hadde det noe med at de hvitkledte spilte i motvind i den siste halvdelen.

Allerede etter seks minuttter fikk Haugesund uttelling på en kontring. Som så ofte før var det spissduoen, Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic, som sto bak ledermålet.

Søderlund klarte å holde Björck unna da han mottok en pasning oppover langs vesntresiden. Lysluggen så opp og fant spisskollegaen på løp inn i feltet.

Djurdjic fikk en enkel jobb med å sette inn sin niende tippeligascoring for sesongen. Dermed har serberen like mange fulltreffer som Moldes Davy Claude Angan. De to og topper målstatistikken i eliteserien.

Drømmetreff
Ledelsen skulle likevel ikke holde kampen ut for vertene. Bare åtte minutter senere fikk Tromsøs Hans Norbye altfor mye rom da han avanserte inn på Haugesunds halvdel.

Høyrebacken takket for tilbudet og banket inn 1-1 med strak vrist fra 25 meter. En vakker scoring av Tøm Høglis arvtaker på TIL-backen.

Haugesund overtok initiativet igjen i mye av den resterende tiden, men maktet ikke å skape muligheten som var nok til å avgjøre.

Dermed endte det 1-1 mellom de to medaljekandidatene, akkurat som i tilsvarende kamp i fjor.

De to klubbene måtte også tåle at Strømsgodset og Molde rykket fra i toppen av tabellen etter helgens kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere