RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images/All over Press

Derfor klikket det for Silva

Sist oppdatert:
Verdens beste fighter gjorde noe han vanligvis aldri gjør.

Lørdag er det duket for det mange ser på som tidenes største kamp i Ultimate Fighting Championship.

Returkampen mellom Chael Sonnen og Anderson Silva får oppmerksomhet verden over - også fra folk som vanligvis ikke følger med på Mixed Martial Arts.

Grunnen er ganske enkel:

Det utrolige comebacket
Anderson Silva er ranket som verdens beste MMA-fighter, uansett vektklasse og har vunnet samtlige av sine 14 kamper i UFC etter at han signerte for organisasjonen i 2006.

Han er den ubestridte mesteren i mellomvektsklassen og den ubestridte kongen av UFC.

Den eneste som har vært i nærheten av å beseire brasilianeren er Chael Sonnen. Amerikaneren dominerte tittelkampen i 2010 og hadde vunnet hver eneste runde, da det gjensto to minutter av kampen.

Alt han trengte å gjøre var å kontrollere det hele inn, men så skjedde dette:

Sonnen kjempet seg tilbake
Etter seieren mot Sonnen har Silva forsvart beltet sitt ved to anledninger. Begge gangene har det endt med tidlige knockouter. Landsmannen Vitor Belfort ble sendt i bakken med et spektakulært frontspark, verden knapt hadde sett maken til.

Japaneren Yushin Okami var heller ingen match og tapte på teknisk knockout i andre runde.

Sonnen, som ble tatt med for høye testosteronverdier og utestengt i ett år etter tapet for Silva, har nå kjempet seg tilbake til en ny tittelkamp etter seiere mot Brian Stann og Michael Bisping.

Ansikt til ansikt på tisdagens pressekonferanse

- Silva vil ikke møte Sonnen
Amerikaneren har hele tiden hevdet at Anderson Silva ikke vil møte ham igjen. Ofte må man ta det Sonnen sier med en klype salt, men denne gangen hadde han faktisk rett.

Ifølge UFC-president Dana White, hadde han ikke klart å overtale Silva til å gå denne kampen da de møtte til pressekonferanse for å promotere den tidligere i år.

- Da vi gjorde pressekonferansen i Brasil, hadde ikke Silva gått med på å møte Sonnen. Før pressekonferansen satt vi i et rom og kranglet i tre timer. Chael visste om det, og det han sa var sant - helt sant, sier White ifølge mmajunkie.com.

Silva er av den oppfatning at Sonnen er respektløs og ikke fortjener en ny sjanse på tittelen. Brasilianeren har nemlig tatt seg nær av ting Sonnen har sagt om hans landsmenn og familie.

Silva klikket
Den brasilianske superstjernen har aldri brydd seg med å selge kamper. Han kjører sitt løp og gidder ikke å slenge dritt for å hausse opp stemningen. Derfor var det mange som løftet på øyenbrynene da de hørte hva Silva uttalte på en mediekonferanse over telefon nylig.

- Han fortjener ikke å være i UFC. 7. juli skal jeg knuse ansiktet hans. Jeg skal få ham til å svelge alle tennene sine. Jeg skal brekke alle beina i kroppen hans. Jeg skal gi ham juling slik foreldrene hans skulle gjort, sa Silva.

Dana White mener grunnen til at Silva nå er så forbannet er fordi han blir tvunget til å møte Sonnen igjen - en mann han selv mener ikke fortjener å være der.

- Han er forbannet på oss på grunn av det. Han er ordentlig sint. Og det er en av grunnene til at han klikket på telefonkonferansen. Han hadde ikke engang tenkt å ta telefonen, fortalte Caren Bell (UFCs presseansvarlig i Brasil) til meg. Så jeg ringte Anderson og sa «det er best at du tar den telefonen».

Det gjorde brasilianeren og viste seg samtidig en helt ny side ved seg selv. Nå er Anderson Silva forbannet og bestemt på å la det gå ut over Chael Sonnen.

Her får du det du trenger å vite før helgens storkamp:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere