RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Var det en tabbe å la ham gå?

Sist oppdatert:
Han var ikke god nok for Lillestrøm, men nå er Olivier Occean klar for Bundesliga-spill.

Tidligere Lillestrøm-spiller, Olivier Occean, var allerede klar for Bundesliga-spill før den kommende sesongen etter at laget hans Greuther Fürth rykket opp forrige sesong. Tirsdag signerte derimot canadieren for en annen Bundesliga-klar klubb, Eintracht Frankfurt.

- Jeg er glad for å kunne ønske Olivier Occean velkommen til klubben, sier Frankfurt-trener Armin Veh til Kicker-Sportsmagazin.

- Han er en målscorer som klarer å holde på ballen foran mål, og han er akkurat den type spiss vi har vært på utkikk etter, sier Veh.

Ikke god nok for Lillestrøm
Olivier Occean ble en umiddelbar suksess da han kom til Odd Grenland i 2004. Så god var han at Lillestrøm valgte å hente den canadiske spissen til Åråsen for 8 millioner kroner. Noe som gjorde han til den dyreste spilleren i klubbens historie.

Men til tross for en lovende start, klarte ikke Occean å følge opp det imponerende spillet i Odd Grenland. Occean ble en stor skuffelse for kanarifansen, og i 2010 forlot han klubben gratis til tyske Kickers Offenbach. Occean hadde i utgangspunktet kontrakt med Åråsen-klubben ut sesongen.

- Så lenge han ikke spiller mange kamper for oss og kontrakten hans går ut etter sesongen, er det forståelig at klubben benytter muligheten til å spare lønnsutgifter, sa tidligere LSK-treneren Henning Berg da overgangen var et faktum.

I ettertid uttalte Occean seg svært negativ om Berg.

- Han har behandlet meg som dritt, sa Occean til Nettavisen den gangen.

I Tyskland har derimot ting gått bedre for Canadieren.

Tysk opptur
I sin første sesong i tysk tredjedivisjon scoret han hele 16 ganger. Noe som var nok til å imponere ledelsen i Greuther Fürth som spilte i divisjonen over.

Sesongen etter ble nemlig Occean henet av klubben, og canadieren fortsatte å score. I fjorårssesongen ble han toppscorer i tysk andredivisjon med sine 17 mål.

Med canadierens hjelp klarte i tillegg Greuther Fürth å rykke opp til Bundesliga, etter å ha avsluttet sesongen på en andreplass, kun slått av Eintracht Frankfurt.

Men nå er Occean igjen klar til å flytte på seg. Og det er nettopp Eintracht Frankfurt som har klart å kapre 30-åringens signatur før deres retur til Bundesligaen.

- Jeg trodde faktisk ikke at vi skulle greie å få til denne overgangen, men Occean vil virkelig bli en forsterkning for Eintracht Frankfurt, forteller Veh.

Eintracht Frankfurt serieåpner mot Bayern Leverkusen 25. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere