RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tutta foran to av de tidligere forsidene på ESPNs The Body Issue: Til venstre basketballspilleren Blake Griffin og til høyre den keeperen Hope Solo.
Tutta foran to av de tidligere forsidene på ESPNs The Body Issue: Til venstre basketballspilleren Blake Griffin og til høyre den keeperen Hope Solo. (Faksimile: ESPN / Getty Images)

Derfor kaster Tutta klærne

Sist oppdatert:
- Jeg tenkte meg om to ganger, forteller Suzann Pettersen (31).

Det norske golfesset Suzann Petersen stiller i sommer opp i ESPN Magazines årlige «The Body Issue», der kjente idrettsutøvere viser seg frem uten klær.

- Det er en ære å bli spurt. Med de andre som stiller opp er jeg i et veldig godt selskap. Her borte er det litt prestisje, sier Tutta til Nettavisen.

Selv om det er snakk om nakenbilder, er det ikke det erotiske som står i sentrum. For sportsbladet er det heller det atletiske som er viktig.

Her ser du noen bilder fra tidligere utgaver.

- Dette er kanskje den reneste formen for nakenhet du kan vise, mener 31-åringen.

Likevel innrømmer hun at det ikke bare var å si ja med en gang forespørselen kom.

- Du tenker deg om to ganger før du sier ja. Men dette litt status, det er jo ikke et sexmagasin, sier Suzann.

Her kan du se flere bilder fra The Body Issue:

5203

Har ikke sett resultatet
Selv fotoshooten er unnagjort for lengst, men Tutta ar ikke sette bildene, som blir publisert i bladet som kommer ut 13. juli. Hun forteller at hun var litt nervøs foran fotograferingen.

- Det var en litt annen opplevelse enn man er vant til. Litt ekstremt, kan du si. Men du jobber med proffe med mennesker, så det gikk fint. Hele shooten tok fire-fem timer, så man blir vant til det til slutt, smiler Tutta.

Ordene «golf» og «atletisk» hører ikke sammen tenker du kanskje, og det stemmer nok i enkelte tilfeller. Men for Tutta sin del er fysisk trening ekstremt viktig for at hun skal prestere godt på banen, og det er nettopp hennes godt trente kropp ESPN ønsker å vise fram.

Godt trent
I vinter hadde Tutta besøk i Orlando av eksperter fra Olympiatoppen som snekret et skreddersydd treningsopplegg for henne. Og Mathias Lilleheim, som er en av Olympiatoppens eksperter på kraft og styrke, var imponert.

- Hun er så godt trent som det er mulig å få blitt som golfspiller. Stabiliteten er god, og styrken er så god som den trenger – og litt til, sa Lilleheim til Nettavisen i februar.

Les saken: Slik trener hun for å bli verdens beste

Blant de andre som stiller opp i sommerens utgave er Carmelita Jeter (friidrett), Daniela Hantuchova (tennis), Abby Wambach (fotball), Carlos Bocanegra (fotball) og Walter Dix (friidrett).

Klar for US Open
Tutta er denne uken i Kohler i Wisconsin, og tar torsdag fatt på årets største turnering: US Open. Turneringen spilles i år på Blackwolf Run, Championship Course, som sist arrangerte US Open i 1998.

Premiepotten på 3.250.000 dollar er sesongens største sammen med Evian Masters som spilles om tre uker i Frankrike.

Suzann, som i år har falt fra andre til sjetteplass på verdensrankingen, slår ut torsdag klokken 20.58 norsk tid sammen med verdensener Yani Tseng fra Taiwan og koreanske Na Yeon Choi.

Du kan følge henne direkte her.

Her ser du hvordan forsidebildene ble tatt i 2010:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere