RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Full krig i Arsenal

Sist oppdatert:
Arsenal-eiere raser mot Arsenal-eiere. Det er kaos.

Alisher Usmanov og Farhad Moshiri er begge store aksjeholdere i den engelske fotballklubben Arsenal. Nå er begge misfornøyd med det som skjer i klubben.

Onsdag ble det klart at stjernespiss Robin van Persie ikke ønsker å forlenge sin avtale med klubben, og det har fått eierduoen til å reagere.

Via selskapet Red and White Securities har de to skrevet et åpent brev til ledelsen i londonklubben, der begge har gitt sin misnøye med det som har skjedd til kjenne.

- Mister nøkkelspillere
Duoen eier rundt 30 prosent av Premier League-klubben, mens det er amerikaneren Stan Kroneke som har den største aksjeandelen i Arsenal.

Usmanov og Moshiri mener at manager Arsène Wenger blir «overkjørt» av ledelsen i klubben, og de frykter nå at flere sentrale spillere vil forsvinne.

- Det at klubben har trang økonomi, gjeld i forbindelse med stadion, og nå må selge sine beste spillere går mer utover manageren enn styret i klubben, skriver de ifølge Sky Sports.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

- Alt dette kommer selvfølgelig til å gå ut over prestasjonene ute på banen. Denne strategien vil føre til at vi kommer til å miste flere nøkkelspillere i framtiden, skriver de videre.

Duoen påpeker også at sentrale spillere kan forsvinne til konkurrenter i Premier League. Arsenal solgte i fjor sommer Samir Nasri til ligamester Manchester City.

- Dette får våre spillere til å sette spørsmålstegn ved klubbens ambisjoner og potensial. Det som nå skjer med vår kaptein og toppscorer er et godt eksempel på dette.

- Må matche de andre
Arsenal har tidligere også mistet en spiller som Francesc Fabregas til Barcelona. Nasri, Fabregas og van Persie er spillere det er vanskelig å erstatte.

Arsène Wenger har lenge vært flink med ungdommen i klubben, og stadig fått fram nye stjerner, men det er lenge siden Arsenal har fått bygge et lag i fred for å miste de beste.

- Som en toppklubb så må vi minst matche, og helst slå de tilbudene andre klubber kan komme med. Vi trenger også en mer klar langtidsplan for klubben, skriver duoen.

- Slik ting er nå så får ikke vår fantastiske manager muligheten til å være på sitt beste og gi fansen, som betaler dyrt, de trofeene de ønsker seg, avslutter de.

Arsenal har muligheten til å beholde van Persie ut neste sesong, men da forsvinner han gratis. Slik sett kan et godt bud i sommer nok bli fristende for Arsenals ledelse.

Manchester United, Manchester City, Juventus og Barcelona skal være blant de som er interessert i spissen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere