RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Follo-trener innrømmer ulovligheter

Sist oppdatert:
Hans-Erik Eriksen leder ikke laget i neste kamp.

Follos hovedtrener Hans Erik Eriksen har i avhør med politiet innrømmet ulovligheter flere år tilbake i tid.

Det kunne styreleder i Follo, Ole-Bjørn Fausa, meddele de fremmøtte på en pressekonferanse på Ullevaal i ettermiddag.

Mottok penger
- I går kveld fikk vi kjennskap til at en ansatt i Follo Fotballklubb skulle ha vært innvolvert i mulige ulovligheter mange år tilbake i tid. Denne ansatte er vår hovedtrener Hans-Erik Eriksen, sier Fausa.

- Han fortalte at han for mange år siden var han involvert i noe han var tydelig på at ikke var kampfiksing, men som allikevel kunne ha tilknytning til de samme personene som står bak den mulige kampfiksingen, sier Ole Bjørn Fausa videre.

Eriksen fortalte i avhøret at han mottok penger av det som kan være kampfiksere, mens han selv var aktiv fotballspiller.

Fausa sier allikevel at Eriksen var tydelig på at han ikke har deltatt eller bidratt til kampfiksing.

- Han mente at det var viktig for ham å dele informasjonen han satt på med politiet, for å kunne lette deres arbeid. Nå er han mest av alt lettet for å ha kommet ut med det han visste, sier Fausa.

Den nye informasjonen skal altså kunne være til hjelp for å «nøste opp i reiret» som Fausa sier.

- Han forsto at han måtte komme ut med sin informasjon for at politiet skulle kunne komme videre i etterforskingen.

Ifølge TV 2 skal Eriksen ha mottatt penger for å komme med innsideinformasjon til personer innenfor kampfiksingmiljøet.

Får ikke lede laget
Fausa ønsket ikke å gå nærmere i detalj på hva slags folk Eriksen har vært i kontakt med, og henviser til politiet for videre informasjon.

- At saken utvikler seg er veldig skuffende for oss, men samtidig er det nødvendig å komme helt til bunns i denne jævelskapen, innledet fotballpresident Yngve Hallén.

- Gjennom den informasjonen vi sitter på finner vi ingen grunn til å si at det er noen direkte link mellom den opprinnelige saken og den nye informasjonen, sier Kjetil Siem.

- Vi er glade for at denne personen har stått fram, og vi ser på det som veldig positivt. Allikevel kan vi ikke nekte for at dette er alvorlig og vi vil antakelig henstille til at han ikke leder Follo i deres neste kamp på mandag.

Fra før er fire spillere siktet for heleri i kampfiksingsaken, men det understrekes altså at den pågående saken ikke har noen direkte tilknytning til Hans-Erik Eriksens innrømmelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere