RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

Derfor holder Newcastle-fansen pusten tirsdag

Sist oppdatert:
Dette er en viktig dag for Newcastle United.

17. juni 2011 skrev Demba Ba under for Newcastle. Spissen ble hentet inn fra West Ham for å erstatte Andy Carroll, som et snaut halvår tidligere ble solgt til Liverpool for 35 millioner pund.

Bråk i Hoffenheim
Demba Ba hadde før overgangen til West Ham lenge ønsket seg til Premier League, og denne sterke drivkraften hadde tidligere ført til mye bråk i tyske Hoffenheim.

Først ble senegaleseren forsøkt solgt til Stoke, en overgang som kollapset da Ba ikke besto den medisinske sjekken, og deretter gikk han til West Ham under trusler om søksmål fra tyskerne.

Londonklubben ville imidlertid bare gi Demba Ba lønn etter antall spilte kamper, på grunn av kneproblemene som førte til at Stoke-overgangen strandet. I tillegg fikk spissen en klausul som gjorde at han kunne forlate Hammers vederlagsfritt dersom klubben rykket ned.

Denne klausulen sørget for at Demba Ba kunne gå gratis til Newcastle sommeren 2011.

Småpenger
Nå er det en ny klausul som gjør sitt til at Newcastle-fansen trolig vil bite negler helt til tirsdag 31. juli går over til onsdag 1. juli.

Kontrakten mellom Newcastle og Demba Ba inneholder nemlig en klausul som gjør at klubben må akseptere alle bud over sju millioner pund. Det er småpenger for en spiller som forrige sesong scoret 16 mål på 32 starter i Premier League. 14 av disse målene kom før nyttår, eller fram til klubben hentet inn landsmannen Papiss Demba Cissé, og skjøv Demba Ba ut på kanten.

Papiss Cisse scoret 13 mål etter at han kom i januar. Neste sesong er imidlertid Demba Ba lovet en mer sentral rolle igjen.

Det fordrer at Ba blir. Noe alt for så vidt tyder på at han gjør.

Får kun halvparten
Skulle han imidlertid bli solgt for sju millioner pund, vil Newcastle bare sitte igjen med halvparten av pengene. 3,5 millioner vil gå til Demba Bas agenter.

- Jeg bryr meg ikke om hva som blir sagt, det er en del av spillet. Jeg har imidlertid aldri sagt noe annet enn at jeg elsker å være i Newcastle, sa Ba nylig til The Journal.

Newcastle United endte på femteplass i Premier League forrige sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere