RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile: The Sun

Britene har fått gullfeber

Sist oppdatert:
Det tok bare veldig lang tid.

Storbritannia regnet med å sette et tydelig preg på medaljeoversikten under sine olympiske leker i London, men etter fire dager sto det fortsatt en svært ubehagelig «0» i kolonnen for gullmedaljer.

Tabloidavisene har for lengst begynt å klage britenes nød, men tirsdag tok det omsider slutt.

Helen Glover og Heather Stanning rodde inn til seier i toer uten styrmann. Det skapte voldsom jubel blant de 25.000 tilskuerne på rostadion.

Og det skapte gullfeber hos avisene.

Englands største avis, The Sun, brukte til og med annonseplassene sine på å fortelle leserne at Storbritannia har fått sitt første OL-gull. Og nøler ikke med å påpeke at det tok fire dager, 11 timer, 57 minutter og 27 sekunder.

I tillegg bruker avisen - forståelig nok - god plass på å skryte av Helen Glover, som bare har rodd i fire år før hun ble olympisk mester.

Britiske kvinner har heller aldri tidligere vunnet OL-gull i roing, men Glover og Stanning var favoritter i OL etter å ha dominert de internasjonale regattaene i år. Optimismen ble ikke mindre da de satte olympisk rekord i kvalifiseringen.

Britene skaffet seg en båtlengdes ledelse allerede på de første 500 meterne av finalen, og siden bare økte de til konkurrentene.

Sølvet gikk til australske Kate Hornsey/Sarah Tait og bronsen til Juliette Haigh/Rebecca Scown fra New Zealand.

Storbritannia har nå ett gull, to sølv og tre bronser i London-lekene. (©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere