RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Empics Sports / Pa Photos

Vant gull for siste gang

Sist oppdatert:
- Jeg er bare glad for at den siste var en seier.

Tirsdag forrie uke tok Phelps sitt 15. OL-gull, nå har han gjort det igjen. I 4x100 meter medleystafett ble det gull for USA og en kanoen avslutning på Phelps karriere.

USA vant foran Japan og Australia, til et jublende publikum. Lagets største stjerne, Michael Phelps, svømte tredje etappe for USA, og viste hvorfor han er verdens mestvinnende.

Det var sammen med Matthew Grevers, Brendan Hansen og Nathan Adrian han tok gullet. Det var det 18 gullet av totalt 22 olympiske medaljer.

- Jeg er bare glad for at den siste var en seier. Det var egentlig alt jeg hadde ønsket, sier Phelps.

Det var USA som tok ledelsen ved første veksling, men hang etter på andre etappe, og vekslet bak Japan. Michael Phelps svømte den tredje etappen, butterfly, og hadde en sterk avslutning. USA var dermed tilbake i tet ved siste veksling og Nathan Adrian dro ifra de andre svømmerne. De vant til slutt med nesten to sekunder med tiden 3.31.26.

Stjernesvømmeren har lenge annonsert at han legger opp etter årets OL og stafetten lørdag var derfor den aller siste Michael Phelps svømte.

Nå kan amerikaneren legge opp med et smil og enda en gullmedalje rundt halsen. Etter OL i London har Phelps blitt tidenes olympier, med sine 22 medaljer fordelt på 18 gull, to sølv og to bronse. Han har fire medaljer mer enn neste på lista, den russiske turneren Larisa Latinyna med 18 medaljer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere