RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Reidar Teigan (Scanpix)

«63 poeng. 63 poeng!»

Sist oppdatert:
Om Viking-spillerne hører på sjefen, kan det bli seriegull i Stavanger.

ODD GRENLAND – VIKING 1-4:

SKIEN (Nettavisen): 30. juni i år sto Kjell Jonevret på sidelinjen og så at hans lag ble nedsablet med 4-1 av Rosenborg, i svenskens første kamp som Viking-trener.

Den gangen, for en drøy måned siden, sto Viking med begge beina plantet i den nederste delen av tabellen, og i Stavanger begynte man så smått å forberede seg på en høstsesong der alt ville handle om å unngå nedrykk.

Men så snudde alt.

De fire siste kampene har endt med sterke triumfer, og plutselig ser alt ut til å være i skjønneste orden i klubben.

Skjønt nok til at Kjell Jonevret snakker om å vinne resten av kampene i år.

- For mye snakk
- Da jeg kom inn her, virket det som om det handlet om å redde det som kunne reddes av sesongen, sier Jonevret etter søndagens 4-1-seier over Odd Grenland.

- Man snakket om tiende- eller tolvteplass. Nå gjelder det å vinne kamper, så ser vi hvordan det går. Om vi vinner neste kamp, har vi vunnet fem på rad. Vi kan maksimalt ta 63 poeng, og vi tar en kamp om gangen. Så teller vi opp til slutt, sier den karismatiske svensken.

For ordens skyld: 63 poeng gir et poengsnitt på over to poeng per kamp. Det er et poengsnitt som ofte holder til gull, uansett hvilken liga man spiller i.

- Man har pratet om medaljer i Stavanger så lenge. Men det nytter ikke bare å prate, man må jobbe for medaljene. Jeg driter i tabellen, den er ikke viktig for oss før i november, sier Jonevret.

- Kommer aldri til å skjelle ham ut

Og Jonevret ser ut til å ha fått fram det beste i sine spillere.

Mot Odd Grenland hadde treneren en matchvinner i hver ende av banen. Rune Jarstein spilte en glitrende kamp bakerst, mens Veton Berisha scoret to tidlige mål for Viking – og har nå fem mål på de fire siste kampene.

Les også:- Jeg har vært snill lenge nok.

- Rune har fått mye kritikk tidligere, men han har vært bankers for oss i de siste kampene. Jeg kommer aldri til å skjelle ham ut, men fortsette å fortelle ham at han er min nummer 1, sier treneren.

- Veton har ikke fått spille så mye i år. Men jeg har sagt til ham at jeg tror på ham. Og han har takket for tilliten med fem mål på fire kamper. Men han er fortsatt en unggutt, det er viktig å ikke legge for mye press på ham, fortsetter Jonevret.

Selv har 18 år gamle Veton Berisha vanskelig for å skjule takknemligheten.

Ny giv
- Jeg har jobbet knallhardt, og fått tillit av treneren. Da er det deilig å kunne takke for tilliten ved å score mål, sier unggutten etter seieren over Odd.

Han forteller om en ny giv i Viking-laget etter Jonevrets ankomst til oljebyen.

- Vi har fått mer glede og entusiasme i laget, og vi spiller mer direkte og ligger mer kompakt bak. Også klarer vi å utnytte sjansene våre, sier Berisha.

- Hvor langt kan dette nå?

- Det vil tiden vise, vi tar en kamp om gangen. Vinner vi hver kamp, kan vi ta 63 poeng.

- Dette med 63 virker som noe Jonevret har hamret inn i spillerne?

- Ja, han har snakket en del om det. Men det er en bra ting å gjøre. Da skjønner vi at vi kan vinne kamper, svarer 18-åringen.

Drømmer om utlandet
I juli ble storebror Valon solgt til Red Bull Salzburg, og Veton benekter ikke at brorens mulighet i utlandet inspirer ham.

- Jeg har jo selvfølgelig et mål om å komme meg til utlandet selv. Så får tiden vise om det vil skje, sier tomålscoreren fra søndagens kamp, som innrømmer at drømmen er å få spille i en av de store ligaene i Tyskland, Spania eller England.

Uansett ligger ikke fokuset der nå. Nå handler det om å vinne neste kamp for Viking. Klarer spillerne det, er drømmen om 63 poeng enda et skritt nærmere.

Da nytter det ikke å konsentrere seg om tabellen, mener trener Kjell Jonevret.

- Om man bare kikker på tabellen, glemmer man selve reisen. Om vi jobber knallhardt, får vi den plasseringen som vi fortjener når sesongen er ferdigspilt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere