RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

- Noen må endre Wikipedia-siden min

Sist oppdatert:
Den norske OL-deltakeren vil myten til livs.

LONDON (Nettavisen): Det var i et intervju med Hans Olav Lahlum nylig at løpetalentet Karoline Bjerkeli Grøvdal ble spurt om sin fortid som orienteringsløper, en bakgrunn hun faktisk ikke har.

I intervjuet ble dermed denne myten avkreftet.

Til Nettavisen forteller 22-åringen at den kjente skribenten og forfatteren hadde lest seg opp om henne på nettstedet Wikipedia. Et internettleksikon der innholdet kan redigeres av brukerne.

- Kan ikke stole på det
Nettavisen gikk faktisk i samme fella rett før OL. I vår presentasjon av de 64 norske OL-deltakerne har også vi omtalt Bjerkeli Grøvdal som en tidligere orienteringsløper. Også vi fant infoen på Wikipedia.

- Du kan ikke stole på alt som står der, vet du, sier 22-åringen til Nettavisen.

Igjen bekrefter OL-deltakeren at hun aldri har drevet med orientering, til tross for en allsidig idrettsbakgrunn. Bjerkeli Grøvdal har i tillegg til å løpe, også blant annet vært en svært habil langrennsløper.

- Hvorfor det står der, vet jeg ikke. Jeg har aldri løpt orienteringsløp. Jeg har drevet med langrenn og løping, og orientering er jo litt som en kombinasjon av det, så kanskje det er grunnen, sier hun.

- Er det på tide at noen endrer Wikipedia-siden?

- Ja, det tror jeg er lurt. Jeg har ikke skrevet den selv, i hvert fall, sier Bjerkeli Grøvdal.

Hevdet seg i langrenn
Det at 22-åringen har vært et multitalent på idrettsbanen er det likevel ikke tvil om.

- Jeg satset først og fremst på langrenn, men har også drevet med løping siden jeg var liten. Jeg gikk på skigymnas på Lillehammer og var blant de fem beste i NM, så jeg hevdet meg bra der, forteller hun.

Det er likevel verken orientering eller langrenn det dreier seg om når 22-åringen skal i aksjon i London tirsdag. Bjerkeli Grøvdal er som nevnt en av våre største talent i løping, og stiller til start på 5000 meter.

Ungjenta har i flere år vist lovende takter, men en rekke skader har gjort veien mot toppen lang og vanskelig. Senest i høst pådro hun seg en skade som hun har kjempet mot i forkant av London-OL.

- I april-mai var jeg ute ni uker med skade, og fikk ikke løpt. Med tanke på det, er jeg veldig godt fornøyd med der jeg er nå. Formen blir stadig bedre, og det er oppløftende, sier OL-debutanten.

- Ikke en turist
Hun er imidlertid ikke så opptatt av hva som er realistisk for henne å oppnå på 5000 meter.

- Det er veldig mange som fokuserer på nettopp det, men for meg er det viktigste å prestere mitt beste. Jeg ønsker å få til et godt løp og kanskje løpe inn til ny personlig rekord, sier hun.

- Det er 15 finaleplasser, og det er mange gode i OL, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk på å nå finalen.

- Så du blir ikke skuffet om finalen ryker?

- Jeg er ikke her for å være turist. Jeg vil vise meg fram, og vise at jeg har noe her å gjøre. Presterer jeg på mitt beste, kan det holde til finale, og det kan ikke holde. Jeg har ikke kontroll på de andre, svarer Bjerkeli Grøvdal.

Kvalifiseringen på 5000 meter for kvinner løpes tirsdag 7. august klokken 11.55.

*Etter at Nettavisen publiserte denne saken mandag morgen har Wikipedia-siden til Bjerkeli Grøvdal blitt oppdatert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere