RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ian Kington / AFP

Van Persie klar for United

Sist oppdatert:
- Jeg så virkelig ikke dette komme, sier britisk fotballekspert.

Arsenal er enig med Manchester United om en overgang for Robin van Persie, melder Manchester United på sine egne hjemmesider.

- Manchester United er fornøyd med å offentliggjøre at klubben er enig med Arsenal om en overgang for Robin van Persie, skriver klubben.

Dermed er det største overgangsspørsmålet i Premier League besvart.

24 millioner pund
Overgangssummen skal ifølge BBC ligge på 24 millioner pund, og de røde djevlene skal ha sikret seg van Persie for de neste fire årene. Arsenal skal ha krevd 25 millioner pund for angrepsspilleren, som altså bare hadde ett år igjen av kontrakten.

Bare de personlige betingelsene og den medisinske testen gjenstår før van Persie formelt er Manchester United-spiller. Nederlenderen skal møte Manchester United i løpet av de neste 48 timene for å sluttføre avtalen.

Robin van Persie kom til Arsenal fra Feyenoord i 2004, og har scoret 96 mål på 194 kamper siden den gang. Han har tidligere spilt for Excelsior.

Selv om overgangen ikke kommer som en bombe, er Sky Sports' fotballekspert, tidligere Southampton-spiller Matthew Le Tissier, overrasket over at handelen faktisk er gått i orden.

- Pengene fristet Arsenal
- Det er virkelig utrolig, sier han til tv-kanalen.

- Jeg trodde faktisk ikke vi ville få se Arsenal selge deres beste spiller til Manchester United, med alt det som har skjedd gjennom årene mellom Arsene Wenger og sir Alex Ferguson, fortsetter Le Tissier.

Han tror det er pengene som har overbevist Arsenal om å takke ja til budet.

- Jeg så virkelig ikke dette komme. Dette må være den eneste klubben som har kommet inn med nok penger til å friste Arsenal. Om en utenlandsk klubb hadde kommet med like mye penger, er jeg sikker på at Arsene Wenger ville foretrukket å selge ham ut av landet i stedet til en av deres største rivaler, fastslår Le Tissier.

Ville ikke forlenge
Det har lenge vært spekulert i om nederlenderen skulle melde overgang til Manchester United, etter at United-manager sir Alex Ferguson bekreftet at klubben hadde lagt inn bud på 29-åringen i juli.

Det var likevel usikkert om van Persie kom til å forlate londonklubben: Senest i forrige uke sa Ferguson at han «ikke hadde noen god følelse», ettersom det ikke var noen fremgang i forhandlingene.

Van Persie selv har ikke vært i tvil om hva han vil. I begynnelsen av juli gikk han ut og bekreftet at han ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt med londonklubben.

Etter en rekke tittelmagre år i Arsenal, gjorde mannen som scoret 30 ligamål forrige sesong det klart at det viktigste for ham nå er å vinne noe. Det skal han nå prøve på i Manchester United.

Nettavisen snakket nylig med fotballeksperter som Øyvind Alsaker og Erik Thorstvedt. De mente da at den klubben som kapret van Persie automatisk ville få et favorittstempel i Premier League.

- Det er et overgangsvindu som står og henger på Robin van Persie, sa TV 2s kommentator og Premier League-entusiast Øyvind Alsaker.

Sist sesong viste van Persie seg som en av de giftigste spissene i Europa, med 44 mål på 57 kamper for klubb og landslag - inkludert to mot nettopp Manchester United.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere