RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump tv2.no (med tillatelse)

Her lyver FFK-profilen på «Fotballkveld»

Sist oppdatert:
- Det er ganske kjipt når man får et slikt spørsmål på TV, sier hovedpersonen.

Fredrikstad-spiller Mads Hansen er beskrevet som landets morsomste fotballspiller. Han er også noe så sjeldent som en tippeligaspiller med egen blogg.

Bloggen «En fotballspillers bekjennelser» er allerede godt besøkt, mye takket være Hansens evne til å levere slagkraftige humoristiske poenger.

Nå skal FFK-spilleren begynte å blogge for Nettavisen - en nyhet vi har gledet oss til å avsløre i lang tid.

Bloggen skrives på frivillig basis, men slik har det ikke alltid vært.

Hvit løgn på Fotballkveld
Søndag 8. juli sendte nemlig TV 2s «Fotballkveld» et innslag med Hansen, der bloggingen var det sentrale temaet. Hansen ble sitert på at han skulle ta opp kampen med Fotballfrue, Norges mest leste blogger.

Det som hittil har vært ukjent, er at Hansen vartet opp med en «hvit løgn» under reportasjen. Han hadde nemlig ikke lov til å fortelle TV 2 hva den egentlige grunnen til bloggingen var.

Overfor Nettavisen forteller han selv hva som var forløpet til den smått komiske situasjonen.

- Det startet på bussen hjem fra Sogndal i sommer, etter at vi hadde spilt en fredagskamp. Vi var ikke ferdige før elleve på kvelden, og det er mulig vi var litt overtrøtte. Vi spiller stadig kort på bussturer hjem for å få litt spenning, og da finner vi på forskjellige straffer for dem som taper, sier Hansen til Nettavisen.

Tapte i kortspill
Og det er denne straffen som skulle føre til at Mads Hansen opprettet sin første blogg.

- Vi var fire stykker: Meg, Jørgen Horn, Etzaz Hussain og Alexander Ruud Tveter. Taperen måtte opprette profil på sukker.no. Jeg var den eneste som hadde dame, så det passet litt dårlig. Hvis jeg tapte, ble vi enige om at jeg skulle opprette en blogg, som jeg måtte holde aktiv i én uke, og jeg fikk ikke lov til å si at det var tull til noen. Slik er reglene, forteller han.

Det gikk som det måtte gå. Hansen tapte kortspillet og måtte opprette blogg.

- Jeg trodde det skulle gå stille for seg, men de andre gutta ringte rundt til Nettavisen, VG og det som var av medier. Det ble en del presseoppslag, sier han og ler.

TV 2 slo også på tråden. De hadde fått nyss i den ferske bloggen og ønsket å lage en reportasje til Fotballkveld, programmet som sendes etter hovedrunden på søndager.

- Det er ganske kjipt når man får spørsmål på Fotballkveld om hvorfor man begynte å blogge, og ikke kan si det som det er. Jeg svarte at jeg var glad i å skrive og ville ta opp kampen med Fotballfrue - ha, ha. Det var fælt, jeg kunne ikke fortelle til dama at det var tull, engang.

Spøkte med Fotballfrue
Fotballfruen har også fått sin dose oppmerksomhet på Hansens blogg. Caroline Berg Eriksen, som hun egentlig heter, er gift med Odd Grenland-spiller Lars Kristian Eriksen.

I sommer la Mads Hansen ut et blogginnlegg der han spøkte med Fotballfrue. For dere som ikke fikk det med dere. Les først Fotballfrues blogginnlegg, så Hansens.

Men det er ikke dårlig stemning mellom de to bloggrivalene, skal vi tro Mads Hansen.

- Jeg sendte en melding til Lars Kristian Eriksen på Twitter og ba ham hilse dama si og fortelle at det ikke var ment som latterliggjøring. Han svarte hvert fall humoristisk på det da. Men hun har fått en rolle som bloggdronning i Norge, og er man på toppen så blåser det litt. Det får hun tåle, sier Hansen.

- Hva kan leserne vente seg på bloggen din fremover?

- Jeg har tenkt til å kjøre en «Jakten på kjærligheten»-variant snart, som skal hete «Fotballspiller søker fotballfrue». Jeg skal lage en promovideo av to av gutta på laget og skrive om dem. Tanken er at damer skal sende inn mail, slik at jeg kan printe ut mailene og legge dem i en sekk, slik Kathrine Moholt gjør. Så skal jeg bli med på date, ta bilder og legge det ut på bloggen, og kanskje høre med dem dagen etterpå hvordan det gikk, sier han lattermildt.

Lover fotballstoff
- Hvor mye fotballstoff kan vi vente oss på bloggen din?

- Jeg hadde en liste over de mest undervurderte spillerne i Tippeligaen, og det er fristende å komme med en liste over de mest overvurderte. Men det blir kanskje litt ukollegialt. Jeg kommer uansett til å lage litt sportsrelaterte innlegg, mitt drømmelag fra Tippeligaen, Norges beste fotballsanger og slike ting, forteller han.

- Hva synes lagkameratene om at du nå blogger på frivillig basis?

- Jeg tror de synes det er «ålreit». De leser den selv og stiller opp på mye. Men jeg spør alltid om lov før jeg publiserer bilder av dem og sånn.

- Nå som du begynner å blogge for Nettavisen, får du flere lesere. Kommer du til å holde mer tilbake nå?

- Nei. Jeg må jo by på meg selv om folk skal gidde å lese.

Det kan derfor lønne seg å følge med på «En fotballspillers bekjennelser» fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere