RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillestrøms vrakgods reddet Haugesund

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Haugesund-fansen har fått seg en ny spisshelt.

HAUGESUND - SANDNES ULF 3-2 :

Haugesund har savnet Nikola Djurdjic siden de lånte ut Tippeligaens toppscorer til Helsingborg i sommer.

På de to siste kampene har Jostein Grindhaug konstatert to smultringer, null poeng og null scorede mål.

Det var derfor mange som var spente på om «måkene» kunne by opp til fest når nedrykkstruede Sandnes Ulf kom på besøk søndag kveld.

Ny spisshelt
Tre poeng ble det til slutt, og hjemmefansen har fått en ny spisshelt i samme slengen. Henrik Kjelsrud Johansen ble byttet inn i andre omgang på stillingen 2-1 til Sandnes Ulf, og 19-åringen gjorde seg til en umiddelbar helt da han sørget for 2-2 et kvarter før slutt.

Når David Myrestam senere sørget for 3-2 rett før slutt, hadde Haugesund snudd kampen. Dermed ble det null poeng til nedrykkstruede Sandnes Ulf.

Kjelsrud Johansen skrev under for Haugesund så sent som i august i år, og noterte seg for sitt første tippeligamål med sin 2-2-scoring.

Han har tidligere spilt fire kamper for Lillestrøm i Tippeligaen, men Åråsen-klubben valgte å ikke benytte seg av opsjonen de hadde på å kjøpe ham da han var lånt ut fra Raufoss i fjor.

Akkurat det er nok Jostein Grindhaug glad for akkurat nå.

- Han gjør et kjempegodt innhopp, og det er godt å ha gode spillere å hive innpå, sier Grindhaug til TV 2 etter kampen.

- Det gir bøttevis med selvtillit å snu kampen, og nå ser vi frem til fredagen, fortsatte han.

Dansk dynamitt
Haugesund, som bare hadde tatt to seiere på de ti siste kampene, fikk en kjempesjanse allerede etter ett minutt. Håvard Storbæk fikk et innlegg helt alene foran mål, men avslutningen ble fryktelig svak og Aslak Falch kunne enkelt plukke opp ballen.

Etter er kvarters spill ble det mer lidelse for hjemmelagets supportere.

Danske Christian Gytkjær lurte seg fri inne i feltet og kunne enkelt sette Steinthor Thorsteinssons innlegg i mål, og dermed ledet Sandnes Ulf 1-0.

Slo tilbake
Da fikk også hjemmelaget en kraftig vekker. Det tok derfor ikke mer enn fire minutter før Håvard Storbæk hadde sørget for utligning på Haugesund Stadion.

Alexander Søderlund stusset en lang ball videre til Storbæk, som la ballen til rette og elegant satte den over Falch i Sandnes-målet. 1-1 var dermed et faktum.

Fem minutter før pause skulle imidlertid bortelaget ta tilbake ledelsen. Steinthor Thorsteinsson fikk ballen på 18 meter og bestemte seg for å prøve skuddfoten. Det angrer han ikke på nå, for ballen føyk inn i nettet bak en fortumlet Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet.

Dermed sto det 2-1 til Sandnes Ulf, noe som holdt seg til pause.

LES OGSÅ: Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

I andre omgang kjempet Haugesund seg tilbake i kampen, og skapte flere halvsjanser mot et hardtkjempende Sandnes-lag.

I det 77.minutt var det imidlertid slutt på kreftene for Asle Andersens menn.

David Myrestam kom seg løs og skjøt fra skrått hold. Aslak Falchs retur gikk rett i beina på Michael Haukås, som igjen kom seg fri og slo ballen inn foran mål. Der kom innbytter Henrik Kjelsrud Johansen stormende og pirket inn 2-2 for hjemmelaget.

Samme Myrenstam ble matchvinner fem minutter før slutt, da et innlegg gikk rett i mål fra dødball.

3-2 ble dermed sluttresultatet i Haugesund denne søndagskvelden.

Neste Haugesund-kamp er førstkommende fredag, når Rosenborg venter på bortebane. Sandnes Ulf må vente til søndag om en uke, når Odd Grenland kommer på besøk til Sandnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere