RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kent Skibstad/Scanpix

- Det skal aldri skje igjen

Sist oppdatert:
Karoline Næss vil gjøre alt hun kan for å unngå en ny nedtur.

HELSFYR (Nettavisen): Både under VM i 2011 og OL i 2012 var Karoline Næss med det norske håndballandslaget på tur til henholdsvis Brasil og London.

Om du likevel ikke kan huske å ha sett henne i akjson, er ikke det så rart.

Næss har nemlig vært reserve under begge de to mesterskapene og derfor aldri kommet på banen. 25-åringen står fortsatt uten spill i et stort mesterskap for Norge.

Akkurat det håper hun imidlertid å gjøre noe med i løpet av høsten og vinteren. I desember er det på ny duket for et stort mesterskap for de norske håndballjentene, EM i Serbia.

- Har lært nok
Næss er klar på at hun ikke ønsker å reise til Serbia som reserve. Hun mener at tiden som reserve har gitt henne mye nyttig erfaring, men at hun nå må ta nye steg.

- Ja, jeg vil si at jeg har lært mye. Man lærer hvordan gamet er, og får mer rutine. Men nå har jeg lært nok, altså. Nå vil jeg være med på ordentlig, sier Næss til Nettavisen.

- Det var veldig spesielt å være med til OL, og se hvor stort et slik mesterskap egentlig er. Jeg blir ekstra trigget av at jeg nesten fikk være med på noe slik, sier 25-åringen.

Begge de to gangene Næss har vært med som reserve har Norge vunnet gull. Siden de fleste av disse gulljentene fortsatt ønsker å spille på landslaget, er det ekstra trangt om plassene.

- Ja, det er vel bare Kari-Mette (Johansen) som har sagt hun ikke vil være med til EM. Men jeg ønsker å spille meg inn på laget, mens stjernene fortsatt er der, sier Næss.

- Alle gode ting er tre, er det ikke det de sier? Jeg har ikke tenkt å være reserve igjen, og skal gjøre alt i min makt for å være blant de 16 som får reise til EM i Serbia, sier 25-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er min tid
For å bli med dit må Næss imponere landslagssjef Thorir Hergeirsson og hans team i høst. Håndballjentene skal gjennom flere samlinger før den endelige troppen til EM blir klar.

- Nå gjelder det å vise fram kvalitetene sine, og by på seg selv. Jeg må også vise dem hva jeg kan bidra med i dette laget, sier oslojenta.

- Hva kan du bidra med?

- Jeg tror at forsvarsspillet mitt er noe som kan komme godt med for Norge. Jeg er også en spiller som liker å score mål, sier Stabæk-spilleren.

- Jeg føler jeg har nærmet meg litt og litt hele tiden, så nå har min tid kommet, legger Næss til.

- Blir skuffet
Da Nettavisen snakket med Næss for rundt ett år siden, i oktober 2011, var hun klar på at det ville være en stor skuffelse å ikke komme med til VM det året. Det gjorde hun altså ikke.

I sommer fikk hun samme nyhet for andre gang, da hun fikk beskjed om at det ikke ble spill i OL. Oslojenta innrømmer at det ville være svært tungt å få en slik beskjed for tredje gang.

- Ja, jeg må innrømme at det ville være en stor skuffelse. Men det skal sies at jeg må prestere godt for å være med. Gjør man ikke det, kan man ikke vente å være med, sier hun.

- Men presterer jeg slik jeg kan, så vil jeg være med å kjempe om en plass i EM. Om jeg ikke kommer med, så vil det være min største nedtur så langt, sier landslagsspilleren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere